22.000 de arme au fost transformate recent în 60 de tone de oțel reciclat

VIDEO: 22.000 de arme au fost transformate recent în 60 de tone de oțel reciclat

22.000 de arme au fost transformate recent în 60 de tone de oțel reciclat în Belgia.

Jumătate dintre aceste arme au fost colectate de la cetățeni, iar cealaltă jumătate este alcătuită din arme ale poliției care nu mai sunt folosite.

„Rezultatul este impresionant: 22.457 de arme de foc au dispărut din societatea noastră … În mod evident, pentru securitatea cetățenilor noștri este extrem de pozitiv faptul că aceste arme nu mai pot fi folosite ” a declarat Carina van Cauter, guvernatorul Flandrei de Est.

O dată cu adoptarea, în 2006, a unei noi legi a armelor în Belgia, a fost mult restrâns accesul cetățenilor la arme de foc. Legea belgiană mult mai strictă a fost adoptată imediat după un incident în Anvers, unde în mai 2006 Hans Van Themsche a ucis două persoane și a rănit grav o a treia cu o armă pe care o cumpărase mai devreme în acea zi. Deși problema unei noi legi fusese dezbătută de la începutul anilor 2000 și un proiect a fost depus în parlament în februarie 2006, filmarea în Anvers a accelerat drastic procesul decizional.

Este pentru a treia oară când poliția belgiană lucrează cu firma ArcelorMittal, care activează în domeniul siderurgiei pentru reciclarea armelor de foc. Această operațiune specială a durat trei zile pentru a fi finalizată, potrivit Reuters.

„Oțelul este un material 100% reclclabil și poate fi recliclat la nesfârșit, fără pierderi de calitate. Pentru noi, oțelul este piatra de temelie pentru o economie circulară durabilă ”, a declarat Karen Warnier de la ArcelorMittal pentru Het Nieuwsblad.

Reciclarea metalelor este o practică obișnuită, deoarece pentru realizarea acestui proces se consumă mai puțină energie, decât în cazul producției propriu zise. Toate metalele feroase, de la fier la oțel inoxidabil, rezista la reciclarea continuă, precum și metalele neferoase, cum ar fi cuprul, zincul și aluminiul

One thought on “VIDEO: 22.000 de arme au fost transformate recent în 60 de tone de oțel reciclat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *