vibes-comunity-fest

VIBES COMMUNITY FEST – un eveniment de succes care are în centrul său o comunitate unită

Vibes community Fest a fost prima ediție a festivalului organizat de Agenția Metropolitană Brașov (AMB), care a adus în atenția a peste 3000 de tineri și adulți brașoveni prezenți în Piața Sfântul Ioan pe parcursul zilei de 25 august programele pe care AMB le derulează în colaborare cu partenerii săi.

Prin Vibes community Fest comunitatea a avut parte de o zi plină de experiențe sub mesajul “celebrăm prezentul și construim viitorul, împreună!”. Alături de partenerii Agenției Metropolitane Brașov și prin programele Voluntariat Brașov sau Generația Tech, comunitatea metropolitană Brașov are astăzi la dispoziție cadru sustenabil pentru implicare civică, pentru formare continuă în zona de IT și marketing digital, pentru dezvoltarea personală.

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive, foto video 360, formații (DJ Tennebrek, Pedestrians, Mihail) și bucuria a ceea ce înseamnă o comunitate unită.

“VibesFest a reunit comunitatea în jurul unor mesaje cheie, care ne-au motivat în a da viață acestui eveniment și care ghidează Agenția Metropolitană Brașov în fiecare zi: construim comunități, modelăm viitorul, credem în educație, credem în puterea tinerilor de a schimba viitorul!

A fost o mare bucurie pentru mine să coordonez acest eveniment, am lucrat cu super profesioniști și le mulțumim mult tuturor celor care ne-au fost alături, zecilor de voluntari și echipelor partenerilor noștri”- a declarat Medeea Petrovan, coordonatorul evenimentului.

Vibes Fest a fost oficial deschis pe scenă printr-un mesaj de încurajare din partea dlui Primar, Allen Coliban: “e foarte important sa arătăm tuturor ca suntem o comunitate, o comunitate unită care este implicată si pe care se va baza Brașovul de azi înainte. Avem nevoie de fiecare dintre voi în tot ceea ce înseamnă proiectele noastre!”
Momentul a fost urmat de experiențele propuse de Digital Nation prin Programul Generația Tech. Acest program se află pentru al doilea an în Brașov.

Sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor

În cadrul Vibes Community Fest, s-a lansat această a doua ediție, prin care sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor digitale. Nu mai puțin de 420 de tineri brașoveni au beneficiat anul trecut de acest program, iar 50% dintre ei sunt acum angajați sau freelanceri.

Pe fundalul vizual al graffiti-urilor spectaculoase din piața istorică, mentorii Generația Tech au interacționat cu tinerii în insulele special amenajate, răspunzând tuturor curiozităților celor care vor face parte din al doilea val al programului în Brașov: Java și Javascript, Digital Marketing și Project Management, Angajabilitate și Freelancing.

Momentul special de pe scenă, semnat Generația Tech a completat vibe-ul evenimentului printr-o serie de conversații scurte cu principalii parteneri ai programului. Fiecare dintre reprezentanții organizațiilor și companiilor invitate pe scenă au răspuns live unor întrebări adresate de Andi Cucu, manager executiv Generația Tech, despre aspirații, viitor, puterea unei comunități, rolul tehnologiei și cum aceasta modelează o societate și o generație.

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat, cu implicarea AMB, a Primăriei Brașov și cu sprijinul mai multor companii, precum Pentalog, Kronsoft Development, Atos, Bepco, Siemens Industry Software, BearingPoint.

Programul Festivalului a continuat cu un moment important pentru comunitate – recunoașterea și celebrarea implicării civice prin Gala Voluntariat Brașov, organizată cu ocazia împlinirii unui an de la lansarea platformei Voluntariat Brașov.

Astfel, după un an de implicare, creștere și sute de activități care au mobilizat peste 4000 de voluntari, au fost acordate premii celor top 10 voluntari, top 5 coordonatori, top 3 organizații și celui mai popular voluntar, votat în timp real de către participanți, în Piața Sf. Ioan.

Puterea platformei Voluntarbv.ro s-a văzut și în cadrul Vibes Fest, acesta fiind organizat cu sprijinul unei echipe de peste 50 de voluntari care au oferit sprijin Agenției Metropolitane și partenerilor Academic Art Events, AP Studio și Digital Nation în facilitarea experiențelor la fața locului.

Agenția Metropolitană Brașov dorește să continue acest proiect, a doua ediție fiind planificată a se derula pe o perioadă de 3 zile și cu implicarea activă a întregii comunități metropolitane.

Citește și: Proiectul „Sarea în bucate și alte povestiri culinare” va promova civilizația mesei și gastronomia tradițională

3 thoughts on “VIBES COMMUNITY FEST – un eveniment de succes care are în centrul său o comunitate unită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *