Utlizatorii Autovit.ro pot verifica acum istoricul mașinilor

Utlizatorii Autovit.ro pot verifica istoricul mașinilor direct din site

Utlizatorii Autovit.ro pot verifica istoricul mașinilor direct din site.

Cea mai mare platformă online de anunțuri din România Autovit.ro a încheiat un parteneriat cu autoDNA, pentru a crește nivelul de informare al clienților și pentru a garanta tranzacții sigure și corecte.

Pentru a elimina o parte semnificativă a stresului pe care îl presupune achiziția unei mașini second-hand, Autovit.ro și autoDNA au colaborat pentru a face accesibil raportul de verificare al istoricului auto direct de pe platforma online. Acest demers are scopul de a crește gradul de educare și încredere pe piața auto din România și îi susține pe cumpărători să fie atenți și pregătiți.

20% reducere la raportul de verificare (Raportul de Istoric al Vehiculului) emis de autoDNA pentru clienții Autovit

În perioada iunie- august 2021, clienții Autovit.ro beneficiază de o reducere de 20% la prețul raportului de verificare emis de autoDNA. Prețul unui raport începe de la 36,50 lei, la care se aplică scăderea de 20%, ceea ce înseamnă că utilizatorii Autovit vor avea acces la una dintre cele mai ieftine informări de pe piața auto.

Ce este Raportul de Istoric al Vehiculului

Raportul autoDNA de Istoric al Vehiculului cuprinde informații esențiale despre o mașină rulată, care provin din surse de încredere precum instituții naționale de administrare, instituții financiare, registre auto centrale, site-uri de licitații și vânzări auto, reprezentanțe auto etc:

 • Controlul înregistrărilor cu vehicule furate;
 • Date tehnice ale vehiculului;
 • Ultimul kilometraj înregistrat;
 • Informații despre accidente;
 • Arhiva cu poze ale vehiculului;
 • Modul de utilizare al vehiculului;
 • Defecte de fabricație.
Mecanismul de obținere al Raportului de Istoric al Vehiculului pe Autovit.ro

Utlizatorii Autovit.ro pot verifica istoricul mașinilor direct din site. În pagina cu anunțuri va exista un mesaj prin care clienții Autovit.ro sunt încurajați să consulte istoricul mașinii din anunțul respectiv, cu un buton marcat cu textul Descarcă raportul.

Aceștia sunt redirecționați către platforma autoDNA de unde pot descărca Raportul de Istoric al Vehiculului la un preț preferențial, prin introducerea seriei de șasiu al mașinii (prescurtat VIN – Vehicle Identification Number în țările europene), o combinație unică de saptesprezece caractere, care identifică un vehicul.

Prin colaborarea dintre Autovit.ro și autoDNA ne-am asumat misiunea de a educa jucătorii de pe piața auto din România și de a le oferi tuturor utilizatorilor noștri puterea informației, pentru a putea face tranzacții sigure și corecte. Totul pornește de la un simplu număr de șasiu, dar importanța acestei informații esențiale încă nu este suficient cunoscută printre români. Integrarea acestei funcționalități noi pe platformă îi ajută atât pe cumpărători să ia o decizie informată, cât și pe dealerii de mașini second-hand să sporească credibilitatea și valoarea produselor pe care le comercializează și să încheie tranzacțiile mai rapid. – Andrei Dumuța, Business Manager Autovit.ro.

Ce informații cuprinde Raportul de Istoric al Vehiculului și cum pot fi interpretate
Informații prealabile

La începutul raportului se listează seria de șasiu, anul fabricației, marca, modelul și tipul de combustibil folosit. Urmează secțiunea care cuprinde vechimea mașinii. Întârzierile mai mari de 6 luni sunt cele care ar trebui să ridice suspiciuni. Dealerul ar fi putut ține mașina în showroom până la un an după fabricație, de exemplu, ori mașina a fost avariată la transport.

Informații utile

Acestea arată media de kilometri parcurși luând în calcul anul fabricației și evaluarea vehiculelor similare aflate în baza de date autoDNA și au caracter informativ. Dacă mașina respectivă are mult mai puțini kilometri parcurși față de media de kilometraj prezentată în raport, este posibil ca afișajul kilometrilor să fi fost dat înapoi.

Informații despre vehicul

Informații despre vehicul, precum marca, modelul, tipul mașinii, caroseria, tipul motorului, țara de proveniență, anul fabricației, anul în care a fost creat modelul, tipul de transmisie, sistemul de direcție și multe altele.

Baza de date a mașinilor furate

Această parte a raportului conține informații din anumite țări în care mașina verificată ar fi putut fi declarată furată. Numărul de țări, cât și cel de instituții de la care se obțin aceste informații cresc constant pe autoDNA.

Rechemări în fabrică

Cuprinde informatii privind rechemările făcute de producătorul mașinii. În cazul în care au fost înregistrate astfel de evenimente, raportul arată care ar fi putut fi problema, efectele și potențialele reparații făcute în service-ul autorizat.

Istoricul vehiculului cuprinde:
 • citirile contorului de kilometraj în ordine cronologică;
 • orice deviere de la ordinea cronologică a citirilor de kilometraj ar trebui să atragă atenția cumpărătorului;
 • istoricul daunelor;
 • modul de utilizare al vehiculului (cel oficial), care să descrie scopul destinat al acestuia (de exemplu: taxi, leasing, inclusiv informații despre inspecțiile tehnice periodice avute și despre foștii proprietari);
 • istoricul prețului mașinii pe site-uri de vânzări auto și în baza de date autoDNA.
Dotările mașinii

Aici se poate vedea ce piese din dotările precizate în raport coincid cu cele existente pe mașină. De exemplu, culoarea geamurilor înainte ca mașina să fi fost cumpărată poate arăta că mașina a avut un accident și a fost nevoie de înlocuirea lor. O situație similară poate exista și în cazul oglinzilor, dacă cele din dotare erau electrice, cu încălzire sau simple.

Imagini din arhivă cu mașina

În cazuri excepționale, câteva din imagini ar putea fi repetitive dacă proprietarul mașinii le-a distribuit pe mai multe site-uri. Este un semnal de alarmă că mașina s-a aflat la vânzare pentru o perioadă îndelungată. În plus, pot exista imagini cu mașina avariată, în timp ce ea poate fi prezentată fără accidente.

Citește și: NEXT-E – vor fi disponibile 252 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice

One thought on “Utlizatorii Autovit.ro pot verifica istoricul mașinilor direct din site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *