tânăr indian ajută elevii români Tushar Advani

Un tânăr indian ajută elevii români să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei

Tushar Advani este un tânăr indian, care ajută elevii români să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei.

Educația remedială a devenit urgența numărul 1 a sistemului de învățământ în special în contextul pandemiei. Conform unui studiu realizat de IRES, doar 68% dintre elevii din România au avut acces la echipamente electronice pentru școala online. Prin raportare la numărul elevilor înscriși în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2019-2020 (2.824.594), reiese că un număr de aproximativ 903.000 de copii nu au putut participa la orele desfașurate online.

Inițiativă unică în România

În acest context, Narada a demarat o inițiativă unică în România: dezvoltarea și lansarea unei platforme gratuite destinate educației remediale, prin intermediul căreia sute de voluntari să contribuie la diminuarea decalajelor severe survenite în procesul de învățământ.

Proiectul, care implică mobilizarea unor importante resurse, va fi lansat în a doua săptămână din luna iulie (a.c.) și implică peste 200 de voluntari coordonați de un tânăr indian, Tushi Advani, care sunt, pe lângă ambasadori ai proiectului și persoanele care testează platforma, îndrumă copiii și ajută profesorii să conceapă lecții cât mai interactive și atractive pentru elevi.

Tushar Advani este pasionat să mobilizeze comunitățile în acțiuni îndreptate spre binele tuturor. A venit în România datorită tatălui său, stabilit aici de 26 de ani, care a trăit 5 ani la Timișoara, apoi s-a mutat în București și și-a deschis propriul business.

Înainte de aceasta, timp de 11 ani, cât a fost angajat, nu a avut voie să-și aducă familia în țară. Așa se face că Tushi și-a cunoscut tatăl abia la vârsta de 8 ani, când acesta a primit cetățenia română și a putut să îți reunească familia la București.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este de-la-reuniunea-lui-Tushi-cu-familia-in-Romania-cand-avea-8-ani.jpeg
Deși are doar 21 de ani, Tushar Advani nu este la prima inițiativă de voluntariat

Deși are doar 21 de ani, Tushar Advani nu este la prima inițiativă de voluntariat. S-a făcut remarcat în urmă cu un an, când proiectul „Generația Vot” s-a constituit într-o alternativă pentru educație civică, urmărind motivarea tinerilor să voteze. Ca Chief Operating Officer la „Opportunity Week-end”, le-a creat liceenilor posibilitatea să se implice în voluntariate și să participe la workshop-uri și alte activități extracurriculare, iar ca ambasador Grow a organizat tabere de public speaking cu traineri din străinătate.

„De când am început activitatea pe partea de voluntariat, am înțeles că pasiunea mea este să adun laolaltă oamenii care cred în aceeași cauză. Iar alături de Narada simt că munca pe care-o fac are impact nu doar asupra vieții mele, ci poate schimba și alte vieți. Scopul meu este să creez o comunitate care să sprijine inițiativele pentru educație, dar să reprezinte un suport și pentru fiecare persoană în parte”, spune Tushar Advani, coordonator al echipei de voluntari Narada.

Secretul capacității extraordinare de a mobiliza comunitățile constă „în amabilitate și empatie”

Secretul capacității extraordinare a tânărului indian de a mobiliza comunitățile constă, după cum singur mărturisește, „în amabilitate și empatie”: „Îmi este foarte ușor să empatizez cu oamenii din jurul meu, să mă conectez la ei și cred că secretul meu este că nu ascund ce simt, sunt deschis în interacțiuni. Uneori, oamenii au nevoie doar să-i asculți, să simtă că le apreciezi ideile și să-i ajuți cu ce au nevoie. Când ajung să lucreze cu un grup așa de mare de voluntari, oamenii pot deveni anxioși. Simt că e vorba doar despre muncă, despre targeturi de atins. Eu cred că este vorba și despre relații de prietenie, de modul cum știi să interacționezi. Când cineva devine anxios, temerile se liniștesc când înțelege că nu e singurul care simte așa”.

Cât privește mesajul pe care Tushi îl transmite tinerilor dornici de voluntariat, acesta conține un îndemn, dar și o promisiune: „Dacă și TU alegi să fii voluntar Narada, o să faci lucruri care vor avea impact în sistemul educațional, dar și în propria ta existență. O să aduci schimbări în viețile unor copii care nu au aceleași oportunități ca ceilalți. Dacă ești în căutarea unui loc de unde să-ți începi drumul tău de voluntariat și ești pasionat de domeniul educației, te așteptăm aici, la Narada, ca voluntar!” spune indianul care a ales să-i ajute pe copiii aflați în situații de risc, din România.

Oricine poate deveni voluntar în proiect

Cei care vor să devină voluntari în acest proiect trebuie să completeze acest formular: https://forms.gle/ngZ8XzVtRqm4QSrc8 

Aplicanților nu li se cere să îndeplinească nicio condiție specială. Singura cerință este să fie elevi sau studenți pentru că vor interacționa cu copiii, iar interacțiunea curge mult mai natural dacă persoana cu care aceștia interacționează este cât mai apropiată de vârsta lor. În ceea ce privește pregătirea voluntarilor, organizatorii vor pune la dispoziția acestora tutoriale si traininguri, astfel încât să știe să răspundă oricăror întrebări pe care le-ar putea primi și să poată explica pe înțelesul tuturor, în cel mai atractiv mod cu putință.

Citește și: Alergătorii și bicicliștii pot contribui la creșterea suprafeței împădurite din România

One thought on “Un tânăr indian ajută elevii români să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *