Olimpia - Muzeul Sportului si Turismului Montan

Un nou muzeu îşi deschide porţile la Brașov: „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”

În weekendul 22 – 24 martie 2024, de dimineață până după miezul nopții, brașovenii și turiștii sunt invitați la Olimpia să facă prima vizită în cel mai tânăr muzeu al țării: „Muzeul Sportului și Turismului Montan”.

În fiecare din cele trei zile și trei nopți, începând cu ora 16:00, programul de vizitare va cuprinde și ,,povești” despre brașovenii care au scris istorie în sporturile românești, dar și despre brașovenii care au stabilit în orașul lor capitala sporturilor de iarnă din România. Prima zi de muzeu la Olimpia înseamnă ultima zi de patinaj din sezonul începutului de an!

Copiii sunt așteptați dimineața la un carnaval pe patinoarul din fața muzeului, iar distracția pe gheață va continua și seara, de la ora 18, când turiștii și brașovenii sunt așteptați la petrecerea costumată de pe patinoarul de sub Tâmpa. În An Olimpic, sunteți așteptați la Olimpia pentru a câștiga o amintire memorabilă, aflând detalii impresionante despre brașovenii care au făcut primii pași pentru ca românii să iubească Sportul și Muntele!

Piese de patrimoniu istoric sportiv la Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan

Pentru prima oară veţi avea ocazia să vedeți piesele de patrimoniu istoric sportiv din colecțiile muzeului și să le aflați poveștile senzaționale. De la deschiderea Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan nu puteau lipsi cântecele de munte, astfel că duminică seara, 24 martie 2024, de la ora 21:00, sunteți așteptați să fredonați refrene mai vechi sau mai noi la muzeul Olimpia (str. G. Coșbuc nr. 2), cu trupa CALEnDAR!

Intrarea este gratuită atât pentru vizitarea muzeului cât și pentru toate celelalte evenimente!

Un nou muzeu al Braşovului îşi deschide porţile pentru publicul de toate vârstele, pentru iubitorii sportului şi ai muntelui, pentru pasionaţii competiţiilor de ieri şi de azi, pentru toţi cei care preţuiesc valorile olimpismului şi cred că prin intermediul sportului sunt modelate caractere. Primul muzeu din România dedicat istoriei sportului și turismului montan va fi deschis la Brașov, în ,,Olimpia”, fostul sediu al „Reuniunii de patinaj”, clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea și restaurată în perioada 2019 – 2023.

Evenimentul este organizat de Muzeului Județean de Istorie Brașov cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și Bazei Sportive Olimpia în cadrul proiectului ,,Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO – CULTURA.

Mai multe detalii și programul complet al evenimentelor pe https://www.facebook.com/MuzeulOlimpia.

Citește și: „Carnaval pe gheață pentru copii” și „Petrecere costumată pe gheață” la inaugurarea „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”

One thought on “Un nou muzeu îşi deschide porţile la Brașov: „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *