afacere transport marfa

Sfaturi pentru afacere transport marfa

Parerea generala despre afacere transport marfa este ca aceasta functioneaza foarte bine. Din afara pare o afacere de vis sau cel putin are aceasta imagine. Daca ne rezumam doar la salariile oferite soferilor ne putem deja face o idee despre cati bani circula in acest domeniu.

Adevarul este insa diferit, nu toate firmele de transport functioneaza atat de bine si reusesc sa aiba acele venituri sus amintite. Este vorba de noroc sau doar de o mai buna administrare a afacerii?

Ce influenteaza succesul in afacere transport marfa?

Ca sa intelegem mai bine de ce o firma de transport marfa functioneaza mai bine decat alta, trebuie sa ne facem o imagine clara despre functionarea acestora.

Chiar daca la prima vedere toate afacerile de transport marfa functioneaza aparent la fel, totusi daca analizam mai bine situatia observam diferente de abordare in strategia de lucru. Vedem ca firmele care merg mai bine fac eforturi sa-si pastreze clientii pentru o perioada mai lunga de timp. Astfel isi asigura o clientela stabila care le plateste facturile.

Regula este foarte simpla, un client multumit de serviciile oferite, va avea mai multa incredere sa apeleze la aceeasi firma din nou si din nou. Clientilor nu le place sa-si schimbe colaboratorii, o fac doar in cazul in care nu mai sunt multumiti de serviciile primite.

Unele firme utilizeaza in strategia lor de marketing, oferte si reduceri de pret la serviciile oferite, sperand ca vor avea mai multe comenzi. Din pacate acest lucru este o strategie riscanta. Intr-adevar exista clienti care sunt vanatori de chilipiruri si ei pot fi clientii tinta la o reducere temporara.

Pe termen lung insa, nu este o strategie sanatoasa. Clientii care vin astazi doar pentru ca serviciul de transport este ieftin, odata cu revenirea la preturile initiale, vor cauta in alta parte cea mai ieftina oferta.

Dezvoltarea unei clientele serioase, calitatea serviciilor oferite de firma de transport, au un impact mult mai mare decat pretul redus al serviciului.

Cum sa oferi servicii de transport marfa de calitate?

Probabil cel mai important aspect de care orice firma de transport trebuie sa tina cont ca sa poata asigura servicii de calitate este starea vehiculelor de transport.

Un vehicul nou sau intr-o stare buna de functionare are o serie de avantaje fata de unul cu probleme. Tocmai din acest motiv au aparut diferite strategii prin care firmele de transport incearca sa pastreze vehiculele in stare buna.

Una dintre aceste strategii este ca la fiecare 5 ani sa-si schimbe camioanele cu altele noi care de exemplu au un consum mai mic.

Practic ruleaza serviciile de transport cu vehicule noi, in garantie, ca sa elimine riscurile unor defectiuni. Un alt avantaj este ca apeland la tehnologia de ultima ora isi reduc cheltuielile la combustibil. Consum mai mic, preturi mai bune la transport.

Pentru pastrarea calitatii serviciilor de transport, nu este necesar sa schimbati camioanele pentru altele cu o performanta mai buna. Ajunge ca prin intretinere regulata sa pastrati performanta celor existente. Acest lucru inseamna investitii in reparatii cu piese de schimb de calitate.

Fara un vehicul de calitate, riscurile sunt mari ca serviciile de transport sa nu atinga nivelul calitativ necesar. Acest lucru poate aduce dupa sine intarzieri in livrarea marfii sau deteriorarea ei pe drum.

Observam ca starea vehiculelor de transport are un impact direct asupra calitatii transportului. Vedem insa firme care ignora intretinerea vehiculelor pana acestea ajung la service cu defectiuni serioase.

De aici incolo pot sa apara probleme mari. Intarzierile datorate defectiunilor, afecteaza credibilitatea firmei pe piata iar lipsa de intretinere regulata a vehiculelor creste pretul reparatiilor.

Citește și: Un Club de Afaceri din România pune accent pe oportunitățile de afaceri pe timp de criză

One thought on “Sfaturi pentru afacere transport marfa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *