sapte lei salvati Felida

Șapte lei salvați dintr-un sat din România și duși într-un sanctuar din Olanda

Șapte lei, salvați dintr-un sat din România și duși într-un sanctuar din Olanda.

Șapte lei, trei femele și patru masculi, aflați în proprietatea unei persoane din localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița, și care erau crescuți în condiții improprii, au fost salvați de membrii a două organizații neguvernamentale. Animalele au fost duse la un sanctuar din Olanda.

Echipa Wild Animals din cadrul Four Paws International, alături de cinci reprezentanți ai Animal Society, au transportat leii, în condiții de siguranță, către sanctuarul Felida Big Cat Sanctuary din Olanda. Călătoria de peste 2000 de kilometri a durat peste 40 de ore.

Cei șapte lei salvați vor fi adăpostiți o perioadă de timp în Olanda, urmând să fie transferați în sanctuarul de feline mari Lionsrock din Africa de Sud, deținut tot de Four Paws


Juno van Zon reprezentantul Felida Big Cat Sanctuary a explicat modul în care au găsit leii în România: „Acești lei se aflau în curtea unui om, într-un sat mic. A existat o reproducere necontrolată a acestor animale, care a început cu două și s-a încheiat cu nouă animale. Erau cinci animale într-un țarc, în total a trebuit să salvăm șapte. Aceasta este o problemă europeană, unde animalele sunt schimbate și comercializate între diferiți proprietari privați. Acesta este un exemplu despre cum pot ajunge astfel de animale”.

Convingerea proprietarilor a fost cea mai mare problemă. „Dar situația i-a făcut în cele din urmă să înțeleagă că acest lucru nu este în regulă pentru animale. Situația era disperată, dar inițial a fost dificil să convingem leii să vină cu noi, pentru că proprietarul are un permis“, a explicat acesta.   

În adăpostul FELIDA din Nijeberkoop, leii sunt mai întâi examinați. Apoi, se pot obișnui încet-încet cu amenajările și pot fi instruiți din nou. „Sperăm să aducem în curând animalele sănătoase în Africa de Sud. Animalele cu mai multe probleme de sănătate vor rămâne în FELIDA.”

Simba este unul dintre leii mai bătrâni, care trebuie să rămână în Nijeberkoop. „În cazul lui Simba putem vedea clar că are probleme cronice și deformări. Este rezultatul dorinței de a-l hrăni manual, cu alimente nepotrivite. Apoi se întâmplă astfel de probleme. Simba va avea probabil nevoie de îngrijire specială pentru tot restul vieții. Îi adaptăm o incintă pentru el, asigurându-ne că poate avea în continuare o viață demnă de a fi trăită“, conchide Van Zon, citat de omropfryslan.nl.

Citește și: O tânără din Texas salvează roiuri întregi de albine cu mâinile goale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *