Maternitatea Fagaras

Salvați Copiii România duce aparatură medicală vitală la Maternitatea Făgăraș cu sprijinul cititorilor Libris

Organizația Salvați Copiii România accelerează dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din județul Brașov și duce la Maternitatea din Făgăraș aparatură medicală complexă. Echipamentele au fost achiziționate din fonduri donate de cititorii Libris și sunt în valoare de 20.000 de euro, reprezentând: incubator, monitor de funcții vitale și o lampă de fototerapie.

Compartimentul de Neonatologie a spitalului are capacitatea de 15 paturi, iar media lunară a copiilor născuți la  Maternitatea Făgăraș este de 45-50.

„Aparatura medicală minim necesară într-o maternitate de grad mic este esențială pentru evoluție, stabilitate, siguranța sufletelor ce vin direct în brațele noastre și pentru confortul psihic al personalului care se poate baza pe ceva fizic, care funcționează la momentul potrivit”, a declarat Pandrea Viorica Mihaela, Manager Spitalul Municipal Dr. Aurel Tulbure Făgăraș.

Până în prezent,Salvați Copiii România a ajuns cu aparatură medicală în județul Brașov la: Spitalul de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie dr. I. A. Sbârcea, Spitalul Clinic de Pediatrie Brașov,  Spitalul Municipal Făgăraș, Spitalul Orășenesc Rupea.

Cu sprijinul Libris au fost donate echipamente în valoare de 246.390 euro

„Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde este nevoie, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru și a clienților acestuia reprezintă un real ajutor pentru sprijinirea sistemului medical și a sănătății coplilor. Investiția pe care o facem înseamnă viață pentru copii.”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Dotarea a fost posibilă cu implicarea Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai Organizației Salvați Copiii România în programul de combatere a mortalității infantile.

„Sunt foarte bucuroasă să fiu ambasador al acestui proiect și sunt extrem de mișcată de modul în care s-au mobilizat cititorii pentru a dona această sumă impresionantă. Cred cu tărie că empatia și compasiunea pot salva această lume, ne umanizează și ne transformă nu în salvatori, ci în puncte de sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor”, adaugă Petronela Rotar, ambasadoare a programului de dotare a maternităților, sprijinit de Libris.

Cititorii Libris au fost alături de Savați Copiii încă din decembrie 2014, în demersul organizației de a susține sănătatea copiilor din spitale. Investiția totală se ridică la 612.542 euro donati de catre cititorii Libris, prin libris.ro.

Totodată, mediadonației a crescut în ultimii ani de la 3,14 lei la 5,54 lei.

Citește și: Datorită clienților Libris, maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *