Concursul Naţional Scolar de Sah Elisabeta Polihroniade

Şahiștii brașoveni au obţinut 4 medalii la Concursul Naţional Şcolar de Şah Elisabeta Polihroniade desfăsurat la Căciulata

În perioada 3-8 ianuarie 2023 s-a desfăsurat la Căciulata  „Concursul Naţional Şcolar de Şah Elisabeta Polihroniade”. Sportivi brașoveni, legitimați  la Dinamo București – secția Brașov avandu-l ca antrenor principal pe GM Ciprian Nanu, au câștigat 4 medalii, dintre care o medalie de aur, o medalie de argint și două medalii de bronz, din totalul de 31 de medalii puse la bătaie în cadrul competiției. 

La competiţia de la Căciulata au participat 180 de sahisti din întreagă ţară, unii dintre cei mai buni jucători juniori ai României, care au concurat pe categorii de vâstă de la 7 ani la 17 ani la “șah-clasic”, separat fete și băieți, ţinta fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional și calificarea la Campionatul Mondial Școlar de Șah – 2023.

Cele 4 medalii naționale obținute de juniorii CS Dinamo București Centrul Sportiv Brașov la Campionatele Școlare desfășurate între 3 și 8 ianuarie la Căciulata sunt: aur pentru David Botea la U 15, argint pentru Mihnea Costescu la U 17 și bronz pentru Iulia Isopescu la F13 și Alexandra Nanu la F11 ani.  

Concursul Naţional Şcolar de Şah Elisabeta Polihroniade pentru elevii și elevele din învăţământul primar, gimnazial și liceal a luat naștere la inițiativa marii maestre internaționale Elisabeta Polihroniade.
Această competiţie este un eveniment educațional în care elevii învăță să își îmbunătățească abilitățile de gândire, concentrare şi angajament, insuflă tinerilor jucători sentimentul de încredere şi valoare de sine.

Citește și: Optimizarea SEO: un pas mai aproape de succes în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *