Making of Romania Salbatica

România Sălbatică – cel mai amplu proiect de fotografie și documentar dedicat naturii din țara noastră

Proiectul Romania Sălbatică este inițiat de fotograful Dan Dinu în 2010, căruia i s-a alăturat Cosmin Dumitrache, videograf. Este cel mai amplu proiect de fotografie și documentar dedicat naturii țării noastre. Cuprinde fotografii și filmări toate cele 28 de rezervații din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri, rezervații) de-a lungul a 10 ani.

La finalul lui noiembrie a fost lansat teaserul filmului documentar care va aparea în 2021. Totul a pornit de la ideea de a arata românilor în primul rând că țara noastră merită să fie admirată și cunoscută și mai ales protejată. Toată munca lor este voluntară iar proiectul se  dorește a fi unul educativ, de conștientizare. A fost realizat și un album de fotografie care se poate achiziționa, iar la fiecare precomandă, unul va fi donat catre o școală – cu ajutorul ONG-urilor.

Despre proiectul România Sălbatică

Început în 2010, România Sălbatică a devenit cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră. A fost inițiat de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) și a fost realizat cu sprijinul RNP Romsilva și implementat împreună cu Administrațiile Parcurilor Naturale și Naționale.

În prima etapă a proiectului, desfășurată între 2010-2013, au fost fotografiate toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și rezervații ale Biosferei) existente la acea vreme, iar imaginile surprinse au fost sau vor fi donate administrațiilor acestor rezervații și ONG-urilor de mediu, pentru o mai bună promovare și gestionare a zonelor naturale de la noi din țară. În urma acestui prim demers a rezultat o expoziție de fotografie în aer liber ce a cuprins 50 de imagini în format mare, care au fost expuse în unele dintre cele mai vizitate zone ale celor mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Iași). Expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori.

Cosmin Dumitrache s-a alăturat proiectului în 2014 și alături de Dan Dinu a fondat NTD Film. Acest demers a dus la crearea serialului documentar Descoperă România Sălbatică, ce prezintă diferite zone naturale prin intermediul filmului și al fotografiei. Serialul a fost foarte bine primit, trailerul și cele șase episoade finalizate însumând peste 600.000 de vizualizări.

Din 2017 a fost lansat acest și un portal către cele mai importante arii protejate ale României.

Mai multe informații de spre proiect aici și aici

Precomenzi albume aici

Teaser: 

One thought on “România Sălbatică – cel mai amplu proiect de fotografie și documentar dedicat naturii din țara noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *