Naradix 1

Platforma NaradiX va fi funcțională pe tot parcursul anului școlar 2021-2022

Lansată la mijlocul lunii iulie, anul acesta, platforma de educaţie remedială NaradiX a constituit o soluție gândită de organizația Narada pentru recuperarea cursurilor pierdute în perioada cât școlile s-au aflat în scenariul roșu și au funcționat online. În perioada verii, 15.000 de copii au accesat platforma și au asistat la cursuri interactive și webinarii.

Misiunea Narada de a livra educație remedială va continua însă și în anul școlar următor, până la atingerea numărului de 100 000 de copii, care vor fi beneficiat de cursurile remediale NaradiX. Conținutul platformei va fi diversificat și îmbogățit cu noi materii precum: biologie, fizică, chimie şi limbi străine.

Ținând cont de statisticile internaționale care relevă faptul că doar 3 luni de absenteism școlar înseamnă concret un decalaj de 1 an și jumătate ca nivel de cunoștințe, Narada susținută de cora România, Starbucks și Global Vision a oferit gratuit, în premieră națională, un instrument la îndemâna tuturor profesorilor și elevilor pentru recuperarea materiei pierdute.

Cum poate ajuta concret platforma profesorii, în procesul de învățare

Prima platforma de educație remedială din România pusă gratuit la dispoziția profesorilor și elevilor din întreaga țară, NaradiX a însemnat un efort intens, concentrat pe parcursul a câteva luni de muncă pentru pregătirea platformei. Aceasta a oferit elevilor din clasele 0 – 8 posibilitatea de a se înscrie și a urmări live sau offline lecțiile și/sau webinariile.

888 de profesori au invitat elevii lor să recapituleze în timpul vacanței de vară; 45 de profesori au susținut 138 de webinarii live pe parcursul a 7 săptămâni – un efort impresionant al Narada, profesorilor din comunitatea Narada și partenerilor ei, susținut de multe alte persoane din societatea civilă.

Cu un conținut interactiv, cu suport video sau aplicații digitale, prin intermediul jocurilor, lecțiile NaradiX au fost apreciate de cea mai mare parte a elevilor, o generație familiarizată cu conținutul digital, dar care beneficiază de educație mai mult în forma clasică. Astfel, NaradiX a reușit să capteze mai ușor atenția micilor cursanți, care au învățat „jucându-se” și au primit și premii pentru efort. Din acest punct de vedere, NaradiX este un instrument util de învățare, care poate fi folosit ca suport de profesori, la clasă, mai ales dacă școlile vor intra din nou în scenariul roșu, așa cum se estimează.      

NaradiX – „vedeta” unui eveniment la Bacău, la care au participat 250 de elevi și profesorii lor

NaradiX a fost „vedeta” unui eveniment desfășurat la Bacău, la care au participat 250 de elevi, 12 profesori și voluntari Narada, manifestare ce a fost primită cu mult entuziasm, noutate şi zâmbete. Prin susținerea a 12 lecții deschise, profesorii au realizat o demonstrație a modului în care poate fi utilizată platforma, ca instrument de predare interactivă și după începerea școlii. An de an, profesorii pierd aproximativ o lună pentru a recapitula materia anului precedent, din cauza decalajului creat de vacanța de vară. NaradiX pune la dispoziție resurse variate, în format digital și adaptate curriculum-ului claselor 0 – 8, care pot transforma o oră obișnuită de clasă într-un prilej de distracție și de învățare prin joc.

Funcțională pe tot parcursul anului școlar 2021-2022, conținutul platformei NaradiX va fi îmbogățit cu noi materii pentru clasele 0 – 8. Vor fi adăugate materii noi pentru clasele 5-8, precum și materii opționale: educaţie ecologică şi de protecţia mediului, educaţie financiară, educație civică și de dezvoltare personală, cerute insistent de elevii naradix.

Cu un SMS la 8845 cu textul „ELEV” sau prin plata cu cardul pe pagina campaniei, cu o donație de doar 2 euro/lună, orice persoană poate susține proiectul NaradiX inițiat de Narada și astfel să faciliteze accesul a cât mai mulți copii la o educație adecvată secolului 21.

Citește și: Narada lansează platforma gratuită Naradix, care ajută până la 100.000 de elevi să recupereze materia pierdută în pandemie!

2 thoughts on “Platforma NaradiX va fi funcțională pe tot parcursul anului școlar 2021-2022

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *