Digitaliada Fundatia Orange

Peste 770 de elevi din județul Brașov continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021 – 2022

Peste 770 de elevi din județul Brașov continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021 – 2022

Elevii și profesorii din Școala Nr.1 Poiana Mărului și Școala Gimnazială Sânpetru din județul Brașov vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundația Orange cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada.

În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară. 

„Odată cu accesul în acest proiect, orele făcute în laboratorul Digitaliada s-au transformat în ceva firesc. Atât profesorii de matematică, TIC și alte discipline, cât și doamnele învățătoare folosesc resursele puse la dispoziție de Digitaliada. Am folosit Platforma de învățare și testare online Digitaliada încă de la lansarea acesteia. Elevii, părinții și profesorii de la noi din școală au fost înrolați pe această platformă și au folosit-o înainte de începerea pandemiei, iar în momentul în care nu am mai putut veni la școală, platforma a rămas singurul mod în care ne-am putut desfășura orele, de a ne întâlni cu elevii, de a ține legătura cu părinții în ceea ce privește evoluția copiilor.” – Ciprian Ittu, Profesor de Matematică și TIC, Școala Nr.1 Poiana Mărului

Peste 800 de școli sunt înrolate și utilizează platforma

Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

„Noile teste, lecții și videoclipuri îi pot ajuta pe elevii ce studiază în limba română, indiferent că sunt în interiorul granițelor sau în comunități din afara acestora, să se dezvolte și să învețe mai ușor, prin activități interactive. Mai mult, am inclus în Digitaliada și un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba română, create chiar la inițiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se află în concordanță cu cele mai noi metode de predare interactivă și creativă.”  – Dana Deac, Președinte Fundația Orange

Digitaliada este lider al educației digitale în România

Digitaliada este lider al educației digitale în România și timp de 6 ani și-a concentrat eforturile asupra implementării și dezvoltării de soluții digitale în procesul de predare-învățare-evaluare în clasă. Principalul obiectiv al programului constă în găsirea celor mai practice metode, care să ajute atât profesorii, cât și elevii în adaptarea unui mod de predare și învățare mai facil, cu ajutorul celor mai bune resurse digitale.

Programul de educație digitală se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție, în mod gratuit, resursele online disponibile aici și poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română. Fundația Orange a investit până acum, în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

Pentru a veni și mai mult în sprijinul învățării online, clienții Orange continuă să beneficieze de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului școlar 2021-2022, la accesarea Platformei Digitaliada, dar și a resurselor educaționale din www.digitaliada.ro.

Citeşte şi: Orange invită elevii la o nouă ediție a programului SuperCoders

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *