pereții exteriori acoperiți cu oglinzi

O casă din Elveția are pereții exteriori acoperiți cu oglinzi pentru a nu strica peisajul

Casa se numește Mirage Gstaad, a fost creată de artistul american Doug Aitken și are pereții exteriori acoperiți cu oglinzi pentru a reflecta peisajul în schimbare al Alpilor.

În timpul verii, acoperișul reflectă cerul albastru iar părțile laterale par să se confunde cu pajiștile. Din unele unghiuri, casa pare a fi o parte a naturii, în timp ce dacă este privită din alt unghi se pot observa juxtapuneri caleidoscopice care apar atunci când partea inferioară a streșinii reflectă flori sălbatice și iarbă, lângă norii care se plimbă pe cer.

În timpul iernii, țurțurii de gheață atârnă de streașină, în timp ce fulgii de zăpadă intră prin luminatoare.

De când răsare soarele până când apune, lumina și vremea în schimbare se reflectă în pereții exteriori acoperiți cu oglinzi de pe întreaga suprafață a casei. Noaptea, luminile din interior pot fi văzute prin ferestrele tăiate în lateral. Designul are la bază modelul caselor de tip fermă, construite în California în anii 1920 și 1930.

Casa „Mirage” face parte din expoziția numită Desert X, organizată de Neville Wakefield

Măsuri pentru a face Mirage Gstaad vizibilă pentru păsări

Pe spatele oglinzii acrilice, care acoperă construcția au fost proiectate și vopsite mici linii orizontale, la o distanță de 3 cm una de celalată, închise la culoare pentru a face vizibilă clădirea pentru păsări, la recomandarea Vogelwarte Sempach (Societatea de Protecție a Păsărilor din Elveția).

Casa a fost creată inițial în 2017 pentru festivalul de artă Desert X din Coachella Valley. În 2018, o altă versiune a Mirage a apărut într-o fostă bancă de stat din Detroit, ca parte a unei expoziții a galeriei de artă Library Street Collective.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *