John Wooden tree, nature, branch-3162544.jpg

„Nu poți trăi o zi perfectă fără să faci ceva pentru cineva care nu te va putea răsplăti niciodată.” – John Wooden

„Nu poți trăi o zi perfectă fără să faci ceva pentru cineva care nu te va putea răsplăti niciodată.” – John Wooden

John Wooden a fost un antrenor și jucător american de baschet. Supranumit „Vrăjitorul din Westwood” a câștigat zece campionate naționale ale Asociației Naționale de Atletism Colegial într-o perioadă de 12 ani ca antrenor principal pentru UCLA Bruins, inclusiv un record de șapte la rând.

John Wooden s-a născut pe 14 octombrie 1910, în Hall, Indiana, din Roxie Anne și Joshua Hugh Wooden. A crescut într-o fermă modestă, fără electricitate, unde se trezea devreme în fiecare dimineață pentru a ajuta la mulgerea vacilor și la alte treburi din gospodărie înainte de a merge la școală. Tatăl său a fost cel care ia dat prima bază a ceea ce avea să devină mai târziu Piramida Succesului.

Wooden a început să joace o versiune rudimentară de baschet împreună cu cei trei frați ai săi Maurice, Daniel și William – cu o minge de baschet de casă și un coș imporvizat într-un hambar.

Wooden a continuat să joace la Universitatea Purdue între 1928 și 1932, obținând trei selecții consecutive în All-America și desemnat jucătorul de baschet al anului. A fost ales căpitan de echipă când era junior.

Unul dintre cei mai venerați antrenori din istoria sportului, Wooden a fost iubit de foștii săi jucători, printre ei, Lew Alcindor (mai târziu Kareem Abdul-Jabbar) și Bill Walton.

John Wooden renumit pentru mesajele sale scurte și simple

Wooden a fost renumit pentru mesajele sale scurte și simple de inspirație pentru jucătorii săi (inclusiv „Piramida succesului”), dintre care multe erau îndreptate spre cum să reușești în viață, precum și în baschet. În calitate de profesor, Wooden și-a învățat studenții că succesul academic înseamnă mai mult decât note.

Ca antrenor, Wooden și-a învățat jucătorii că o victorie înseamnă mai mult decât numărul de pe tabela de marcaj. Îi păsa profund de sportivii pe care i-a antrenat și i-a încurajat să fie câștigători atât în viață, cât și pe teren.

Citește și: „O mie de cuvinte nu lasă aceeași impresie profundă ca și o singură faptă.” – Henrik Ibsen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *