Creatorii de fluturi

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi”, care se vor desfășura de două ori pe săptămână, între 27 iulie și 9 septembrie, în curtea muzeului.

Atelierele de science & craft „Creatorii de fluturi” sunt susținute de specialiști ai muzeului și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani (marți, de la ora 10:00) și celor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (joi, de la ora 10:00).

Întâlnirile săptămânale stimulează imaginația copiilor, oferindu-le posibilitatea de a combina culori și materiale întâlnite în natură (dar nu numai), și nu necesită înclinații artistice, talent sau abilități deosebite, ci doar interes pentru lucrul manual.

În prima parte a atelierului participanții vor putea admira fluturii exotici din sera special amenajată în grădina Muzeului: coloritul, zborul elegant și tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte cu un mod de viață fascinant. Vom putea pândi momentul „nașterii” lor și, vor avea ocazia să vadă în direct transformarea lor miraculoasă din pupă în fluture.

După vizita în seră copii vor „plămădi”, inspirați de fluturii din expoziție, un obiect de decor, un mic tablou sau o mini-dioramă pe care o vor putea expune acasă.
Vom folosi tehnici simple de reutilizare creativă și responsabilă a materialelor refolosibile, precum și a elementelor naturale – pietre, frunze, petale, scoici, melci.

Atelierele se vor desfășura în aer liber, în curtea Muzeului Antipa și vor respecta normele pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

În cazul în care condițiile sunt nefavorabile desfășurării atelierelor, ele se vor reprograma la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Taxa de participare este de 40 de lei/copil sau 70 lei/2 frați, în care sunt incluse vizita la expoziția de fluturi tropicali vii, precum și materialele de lucru.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 10 locuri/grupă.

După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro .
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.

Citește și: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”anunță deschiderea expoziției „Moon Impact – a geological story”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *