izolarea termica a peretilor

Izolarea termica a peretilor goi iti poate aduce economii de sute de euro

Conform unui raport publicat pe site-ul oficial al Uniunii Europene (pe portalul Comisii Europene, in limba romana), izolatia termica joacă un rol deosebit în economiile gospodariilor de pretutindeni. Astfel, în urma unor studii realizate de Trustul de economisire a energiei (EST), s-a arătat ca izolarea pereților goi pe dinauntru aduce economii anuale de peste 130 euro pe an, iar perioada de recuperare a investiției inițiale este de aproximativ doi ani de zile. Rezultatele depinde dacă aceste materiale sunt instalate într-o clădire nouă sau una renovată, deoarece multe din construcțiile vechi nu respecta normele pe care le îndeplinesc cele noi. Prin izolare/completarea nivelurilor de izolare se va economisi mai multă energie.

Ce reprezinta peretii goi pe dinauntru?

Aceștia sunt alcătuiți din două straturi ce au spațiu între ele (o cavitate), unite prin „legături” pentru a le împiedica să se deplaseze împreună / separate, fie situate în stratul de mortar, fie fixate uneori mecanic. Unele clădiri timpurii nu au legături, acestea putând fi instalate ulterior prin găurirea și fixarea legăturilor cu adeziv din rășină epoxidică. Stratul exterior este de obicei realizat din cărămidă, rigips ori bloc de beton. Pereții cavității sunt obișnuiți în proprietățile construite după 1920, deși ocazional pot fi găsite în proprietățile construite înainte de 1900. Folosită inițial pentru a proteja împotriva pătrunderii umezelii și a ploii provocate de vânt, adăugarea izolației a fost o introducere ulterioară, la fel ca și adaptarea suflarii izolației în cavitățile goale. Construcția pereților cu cavități este una dintre cele mai obișnuite modalități de a construi un perete astăzi în Europa, în lume și poate și în România. Sa luăm ca exemplu și peretii mansardelor, sau structura interioară a pereților unei case.

Pereții care conțin spații goale sunt, de asemenea, destul de obișnuiți în construcția cadrelor din lemn. Aceste spații sunt proiectate pentru a proteja țesătura peretelui, permițând mutarea vaporilor de apă în exterior, astfel de spații sunt vitale pentru a asigura performanțe termice de vârf și durabilitatea clădirii.

Celuloza are o performanta termica excelenta in astfel de operatiuni, intrand in aceeasi clasa cu materiale precum polistirenul expandat, lana minerala dura, lana de oaie, spuma flexibila de melanina, pluta, canepa sau fibrele de bumbac reciclate.  

In plus, materialele pe bază de lemn (de ex. plută, celuloză) utilizate la fabricarea izolației termice provin din păduri care sunt gestionate durabil, în așa fel încât să fie puse în aplicare principiile și măsurile care urmăresc asigurarea unei gestionări  durabile și legale a pădurilor.

Azi, producătorii și utilizatorii clădirilor acordă tot mai multă atenție materialelor de izolare ca o soluție pentru a reduce facturile tot mai costisitoare.  

De asemenea, celuloza conferă o rezistenta sporita la foc; își păstrează forma chiar odată cu trecerea timpului; izolează fonic; nu irita pielea și nu este periculoasă pentru oameni. Grație metodei de aplicare și consistenței acesteia, celuloza este soluția perfecta pentru orice formă de acoperișuri – umple orice goluri/crăpături, materialul nu se pierde iar punțile termice nu se pot crea.

Vezi întreaga listă de beneficii pentru celuloza și investește într-o mai bună calitate a vieții pentru tine și familia ta la Izolatiinaturaale.ro!

Citește și: Condițiile de business din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *