HartaEdu Fii eroul unei scoli

HartaEdu oferă o platformă-voce tuturor școlilor din România

În comunitățile dezavantajate, tăcerea e un strigăt de ajutor. De astăzi, orice companie poate deveni eroul unei școli care, înăbușită de sărăcie și distanță, are nevoie de o voce pe HartaEdu.

Știați că:

  • 230.000 de elevi nu au acces la grupuri sanitare în incinta şcolii;
  • 1 din 6 şcoli din România nu au acces la o sursă autorizată de alimentare cu apă, în contextul pandemiei de coronavirus când normele de protecţie a sănătăţii sunt vitale;
  • mai mult de jumătate din şcolile din România nu au o sală de sport;
  • 845.000 de elevi nu au acces la un laborator de ştiinţe, iar 500.770 de elevi nu au acces la o bibliotecă;

Cum puteți ajuta școlile?

Prin hartaedu.ro, o platformă-voce menită să scoată din anonimat problemele cu care se confruntă școlile din România, reprezentând astfel o punte între mediul de business și educație.

Acceptând, veți primi vești despre situația școlilor din județul dumneavoastră! Astfel, nu numai că veți rămâne la curent cu noutăți locale, dar veți putea să vă implicați prin donații în bani, bunuri sau servicii, în rezolvarea problemelor cu care se confruntă școlile din proximitate.

Vedeți problemele cu care se confruntă elevii și profesorii din zonă

Despre HartaEdu

Scopul de bază al platformei este maparea realistă a condițiilor de învățământ existente în România și stimularea implicării comunității pentru rezolvarea problemelor punctuale. Deoarece bugetul alocat educației în 2021 este cel mai mic din ultimele 3 decenii, chiar după anul în care învățământul a fost puternic afectat de scenariul pandemic, devine din ce în ce mai clar că schimbările în mai bine vor fi posibile doar prin implicarea activă a comunității.

Accesând hartaedu.ro, orice profesor, părinte sau cetățean de rând depune o alertă pentru o școală. Aceasta va fi înregistrată și mapată, în timp real, pe harta dinamica prezentă în platformă.

Astfel, orice vizitator al platformei va avea o perspectivă realistă asupra situației unităților de învățământ la nivel național, județean și local, în funcție de punctele sale de interes.

Dar, și mai important, platforma oferă vizitatorilor posibilitatea de a contacta școala și de a se implica direct în soluționarea problemelor semnalate, prin donații în bani, bunuri sau servicii.

Citește și: HartaEdu, proiect unic pentru educaţia din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *