fragile - serial

FRAGILE – serial documentar despre puterea femeilor și vulnerabilitate poate fi urmărit online

FRAGILE – serial documentar despre puterea femeilor și vulnerabilitate își propune să redea prin interpretarea actriței Ioana Flora, zece povești adevărate, ale unor femei diferite, care provin din medii diferite, cu povești atât de diferite, toate învingătoare.

Mama copilului cu autism care se confruntă cu dificultăți în cuplu, dificultăți emoționale, financiare, frustrarea faptului că grădinițele și școlile nu știu să includă un copil diferit. Femeia care a trăit pe stradă 20 de ani, cu trei copii lângă ea, dar nu s-a apucat de droguri, în schimb și-a îngrijit copiii și a visat să aibă casa ei, pentru ei. Femeia care a candidat la Primărie într-un sat, pentru că vrea să schimbe ceva. Pierde, dar schimbă totuși multe. Femeia abuzată de tată, apoi de soț. Prostituata care se salvează și apoi salvează și alte femei. Învățătoarea de la sat, care își pierde copilul, dar folosește durerea ca energie pentru a sprijini alți copii sunt câteva dintre personajele pe care actrița le joacă pentru a păstra anonimatul adevăratelor protagoniste.

Echipa acestui proiect este formată doar din femei: Ioana Flora (care a jucat în documentar și a făcut scenariul celor zece episoade), Rucsandra Pop (scriitoare și antropoloagă), care s-a ocupat de documentare și de intervievarea celor zece femei și Ioana Mischie (regizoarea filmului și autoarea vizualurilor campaniei).

Sprijin cât mai multor femei

Scopul acestor femei, cărora li s-au adăugat probono o întreagă echipă de producție, post-producție, web design, comunicare și PR, este să ofere sprijin cât mai multor femei care se află în situații abuzive de orice fel, să le facă să se simtă văzute, auzite, să le pună în contact prin site-ul Fragile.Live cu unul dintre ONG-urile și asociațiile partenere, care le pot ajuta rapid și eficace: Asociația A.L.E.G., Asociația Pe Stop, Asociația femeile se implică, Fundația Regală Margareta a României, Asociația Prematurilor, Asociația F.R.E.E., Societatea Civilă de Avocați “Ștefănescu-Goangă și Asociații”.

Și alte asociații sunt invitate pentru a se alătura proiectului, însă invitația este adresată, deopotrivă și autorităților.

Dacă doriți să ajutați, puteți dona către oricare dintre asociații, au mereu nevoie de fonduri.

Primele cinci episoade din FRAGILE – serial documentar se pot vedea aici, gratuit, integral: Fragile.Live

Următoarele cinci episoade vor fi și ele disponibile în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *