Expozitia Jucării păpuși și jocuri

Expoziţia ”Jucării păpuși și jocuri” se deschide la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Știați că cea mai veche păpușă a fost confecționată din fildeș de mamut? Muzeul de Etnografie Brașov vă invită să faceți o scurtă incursiune în istoria păpușilor și a jucăriilor, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, unde se deschide expoziția ”Jucării, păpuși și jocuri”, miercuri, 8 iunie 2022. Jucăriile au o istorie tot atât de veche, diversă şi complexă ca şi cea a civilizaţiei umane. Indiferent de timpul şi de locul de unde provin, ele reflectă eternul uman şi specificul comunităţilor care le-au creat.

Expoziţia ”Jucării păpuși și jocuri” prezintă păpuşi cu costume din diverse zone al lumii

Expoziţia ”Jucării, păpuși și jocuri” prezintă păpuşi cu costume din diverse zone al lumii şi din diferite perioade de timp, înfăţişează personaje celebre care au bucurat generaţie după generație și ilustrează evoluţia materialelor din care s-au realizat jucăriile. Prezentăm, astfel, publicului larg, tezaurul Muzeului de Etnografie Brașov care conține păpuşi, mobilier miniatural şi alte tipuri de jucării. La realizarea expoziţiei a contribuit, deopotrivă, cu piese deosebite şi valoroase, colecţionara Valentina Şerban, a cărei colaborare o apreciem în mod deosebit.

Păpuși vechi, jocuri inedite, dar și personaje celebre marca Disney vă așteaptă până în luna septembrie la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului nr.15, de miercuri până duminică, de la 10.00 la 18.00.

Muzeul Civilizatiei Urbane Brasov se afla intr-un monument de arhitectonic reprezentativ pentru Brasovul din sec. XVI-XIX. Cladirea este atestata din sec. XIII-XIV si refacuta in 1566, avand subsol, parter si etaj. Este localizat chiar in Piata Sfatului, langa Biserica Neagra, in cel mai important punct turistic din Brasov.

Citește și: Simon Merrells vine la Comic Con în București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.