donatie Biblioteca  Metropolitană București

Donație de peste 700 de cărți, la Biblioteca Metropolitană București

Bucureștenii care iubesc lectura au primit un sprijin generos. Biblioteca Metropolitană București este acum mai bogată cu peste 700 de volume noi. Cărțile au ajuns pe rafturile Bibliotecii Metropolitane din Capitală printr-o donație și așteaptă acum cititorii să le descopere valoarea și utilitatea.

”Imaginația, creativitatea, sunt abilități pe care, copiii de astăzi, viitorii adulți de mâine, trebuie să și le dezvolte. Îi ajutăm noi să și le dezvolte și acest lucru se poate întâmpla prin intermediul lecturii. Nu există copii cărora să nu le placă să citească. Există doar copii care nu au descoperit lectura potrivită. Iar rolul nostru, al Bibliotecii Metropolitane București, fiind bibliotecă publică, este acela de a-I ajuta pe cei care ne trec pragul, să descopere ce carte li se potrivește”, a declarat Laura Stancu, Manager de Proiect FDVDR.

De acum, patrimoniul de carte al Bibliotecii Metropolitane București este și mai bogat. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a donat peste 700 de cărți. Acestea vor putea fi citite și apreciate de către locuitorii capitalei.

Este vorba despre cărți din domenii precum: filosofia, istoria literară, estetică, arte plastice, critică literară și beletristică. Cărțile vor ajunge în toate cele 30 de filiale ale Bibliotecii Metropolitană din capitală.

”Aș vrea să mulțumesc Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, pentru cele 700 de volume primate astăzi, la Biblioteca Metropolitană București. Acestea vor ajunge în toate filialele noastre, care sunt dispuse în toată capitala. Bineînțeles, vor fi folosite pentru împrumutul, acasă, dar, mai ales, vor fi folosite în cadrul activităților educative culturale pe care noi le derulăm în această vară”, a declarat Ramona Mezei, Director General, Biblioteca Metropolitană București.

Citește și: Marele Premiu Științific EUROINVENT va fi oferit, în acest an, unui proiect din domeniul gerontologiei și longevității

One thought on “Donație de peste 700 de cărți, la Biblioteca Metropolitană București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.