parfum

Cum se aplica corect parfumul

Ai gasit un parfum tester care te caracterizeaza si ti-ai dori sa te bucuri de mirosul lui pe parcursul intregii zile? Desi pot parea lucruri banale si stiute de toata lumea, aplicarea si purtarea parfumului depind de cateva principii pe care orice iubitor de esente ar trebui sa le cunoasca. Aplicarea corecta a parfumului nu se opreste la volumul folosit. Trebuie sa stim exact cum sa aplicam corect parfumul pentru a-i spori farmecul si obtine un impact maxim.Copiază HTML Copiază textul

Ai gasit un parfum tester care te caracterizeaza si ti-ai dori sa te bucuri de mirosul lui pe parcursul intregii zile? Desi pot parea lucruri banale si stiute de toata lumea, aplicarea si purtarea parfumului depind de cateva principii pe care orice iubitor de esente ar trebui sa le cunoasca.

Aplicarea corecta a parfumului nu se opreste la volumul folosit. Trebuie sa stim exact cum sa aplicam corect parfumul pentru a-i spori farmecul si obtine un impact maxim.

Iata cateva trucuri mai putin cunoscute si extrem de utile care te vor invata cum sa aplici si sa porti corect parfumul care te defineste, iti completeaza tinuta si iti ofera mai multa incredere in tine.

Caldura din punctele – cheie activeaza parfumul

Pentru ca parfumul sa dureze mai mult pe piele, incepe, inainte de toate, cu hidratarea adecvata a pielii (indeosebi daca ai pielea uscata), preferabil chiar dupa dus, cand porii sunt deschisi, cu o lotiune fara parfum. Astfel, suprafata hidratata a pielii va retine mai bine notele. Apoi, aplica parfumul de la o distanta de aproximativ 30 cm. pe asa-numitele puncte de puls, in zonele puternic vascularizate ale corpului care emana mai multa caldura, activeaza si maximizeaza efectul parfumului. Incheieturile, gatul, tamplele, zona din spatele urechilor, decolteul, antebratul, spatele genunchilor si gleznele sunt punctele-cheie unde acesta se va remarca cel mai bine.

Cum se poarta parfumul pe par

Parul este un excelent difuzor de arome, insa pulverizarea directa a parfumului pe firul de par il poate deshidrata, avand in vedere continutul de alcool din compozitia creatiei olfactive. Incearca mai degraba sa pulverizezi parfumul pe suprafata periei de par, pieptandu-ti usor varfurile. O alternativa pentru parfumarea delicata a parului consta in utilizarea catorva picaturi de ulei parfumat fara alcool sau parabeni. Totodata, pentru parfumarea intregului corp ai putea pulveriza o cantitate suficienta de parfum in spatiul din fata ta, inclusiv deasupra capului, trecand apoi prin particule. Complimentele nu vor intarzia sa apara!

Cum se poarta parfumul pe haine

Tesaturile pot absorbi mult mai usor mirosurile, astfel ca te poti bucura mai mult timp de mireasma preferata. Totusi, tine cont de faptul ca parfumul va avea un miros diferit pe imbracaminte decat pe piele. In anotimpul cald, de exemplu, apa de toaleta se evapora foarte repede de pe piele, motiv pentru care poate fi aplicata direct pe hainele din in sau de bumbac. Mai mult decat atat, pulverizarea unui parfum tester pe imbracaminte ar putea preveni chiar si eventuale reactii neplacute ale pielii. Nu pulveriza parfum pe hainele de matase, deoarece risti sa le distrugi complet prin petele inestetice.

Alti factori care pot influenta persistenta unui parfum tester

Concentratia. Cantitatea de ulei prezenta in formula influenteaza longevitatea. Cele mai consistente in ulei sunt parfumurile, urmate de apa de parfum, apa de toaleta si apa de colonie – cu concentratia cea mai mica. Cu cat un parfum este mai putin diluat, cu atat el se va mentine pentru mai mult timp. O cantitate magica de aplicare nu exista, insa doua pulverizari ar trebui sa fie suficiente – uneori, chiar prea mult.

Categoria. Pentru ca nu toate parfumurile sunt construite la fel, exista unele mai puternice si mai persistente, in timp ce altele sunt facute sa rezista o perioada mai scurta de timp. Exemplarele ce contin note dominante lemnoase si citrice au cea mai mare longevitate si, deci, rezista mai mult.

Metoda de aplicare. Nu atinge incheieturile mainii dupa aplicarea parfumului – o greseala care ii va dilua notele de top, respectiv, acea aroma pe care ar trebuie sa o simti in primele 3-5 minute de la aplicare. Pentru a experimenta intregul buchet de arome, acorda-i timpul necesar pentru a se usca complet si miroase-l la interval de cateva minute, astfel incat sa-i poti observa modul in care parfumul se modifica.

Expunerea la soare. Mai degraba o atentionare, deoarece ingredientele din parfum pot interactiona oricand cu radiatiile UV, cauzand decolorari ale pielii si iritatii. Foloseste, in schimb, parfumuri fara alcool, sigure pentru sanatatea pielii chiar si in timpul expunerii la soare.

pH-ul pielii. Este vorba despre gradul de aciditate al pielii ce influenteaza reactia ingredientelor unui parfum tester cu corpul. Fiind testate, de regula, la pH acid, parfumurile ar putea mirosi diferit pe pielea alcalina. Persoanele cu pielea acida, pH 4-7, vor simti un miros autentic al parfumului decat cele cu un pH mai mare de 7.

Citește și: Cum să-ți cultivi propriul lămâi din semințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *