seminte-legume-rosii

Cum să alegi de la un magazin online semințe de legume

Culturile de legume bogate, de calitate superioară, se bazează pe semințe de calitate, atent selecționate și testate pentru rezistență la factori cum ar fi bolile, clima și dăunătorii.  În acest articol poți afla cum să alegi de la un magazin online semințe de legume.

Culturile de legume bogate, de calitate superioară, se bazează pe semințe de calitate, atent selecționate și testate pentru rezistență la factori cum ar fi bolile, clima și dăunătorii. În acest articol poți afla cum să alegi de la un magazin online semințe de legume.

1. Cerințele de climă

Unele legume se dezvoltă optim în zone însorite, altele în penumbră, unele prosperă în soluri umede, pe când altele au nevoie de soluri aerate și bine afânate. Este important să alegi legume cărora să le poți asigura condițiile necesare de plantare și dezvoltare.

2. Durata necesară pentru recoltare și mediul în care vei planta semințele

Există legume care au nevoie de mai mult timp decât altele pentru a ajunge la maturitate. Pe site-urile magazinelor agricole online găsești informații despre cât durează, de la momentul plantării semințelor, să poți recolta fiecare tip de legume. Salata și varza de exemplu se maturizează mai rapid decât ardeii sau vinetele.

Gândește-te la mediul în care vei planta semințele (pe câmp, în grădină, în solar, în ghivece de apartament) și la condițiile de climă și temperatură din aceste medii. Astfel te asiguri că semințele nu vor îngheța în pământ, ci vor produce plante care îți vor oferi o recoltă bogată.

3. Modul de utilizare a legumelor

Există multe soiuri de semințe disponibile pe piață și le poți alege pe cele potrivite în funcție de modul în care vei folosi legumele. De exemplu, castraveții subțiri sunt potriviți pentru salate, iar cei groși sunt cel mai adesea folosiți la prepararea murăturilor. Magazinele online îți oferă în descrierea semințelor toate informațiile legate de fiecare soi în parte și de modul cel mai potrivit în care să te bucuri de ele.

4. Ia în considerare semințele profesionale

Semințele profesionale sunt obținute prin încrucișarea unor tipuri diferite de semințe, proces prin care proprietățile dorite sunt reținute în materialul genetic și transmise unor noi generații de semințe. Ele se folosesc atât la semănatul pe suprafețe extinse, cât și în grădini de dimensiuni mici. Avantajul acestor semințe este că dau naștere unor culturi uniforme, productive, care răspund celor mai exigente cerințe de gust, formă, culoare și care sunt, totodată, mai rezistente la boli și dăunători decât semințele “obișnuite”.

5. Rezistența la boli și dăunători

Anumite soiuri de semințe profesionale de legume sunt create și testate pentru a rezista cu succes în fața anumitor boli și dăunători. Alegerea unor astfel de semințe reprezintă o măsură suplimentară prin care te asiguri că legumele tale vor face față acestor factori de stres care le afectează dezvoltarea.

Indiferent de legumele pe care vrei să le cultivi, la magazinul agricol online Agrinin găsești o gamă variată de semințe pentru recolte bogate și de calitate superioară.

Citește și: UNTOLD caută peste 2.000 de voluntari

2 thoughts on “Cum să alegi de la un magazin online semințe de legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *