Harold Borland

„Nicio iarnă nu durează o veșnicie; nicio primăvară nu își va neglija rândul.” Harold Borland

Harold Borland (n. 14 mai 1900 – d. 22 februarie 1978) a fost un scriitor, jurnalist și naturalist american. Pe lângă faptul că a scris multe cărți de non-ficțiune și ficțiune, a fost scriitor și editorialist pentru The New York Times.

Borland s-a născut în Sterling, Nebraska și când a vea 10 ani, familia s-a mutat la 30 de mile sud de Brush, Colorado. Ulterior tatăl său a cumpărat un ziar săptămânal în Flagler, Colorado, unde Hal și-a terminat anii de școală.

După ce a urmat școlile locale, a studiat la Universitatea din Colorado în perioada 1918-1920, specializându-se în inginerie. În anii studenției a lucrat la Denver Post și Flagler News, ocazie cu care a realizat că adevărata lui chemare era ca scriitor. Pentru a-și realiza acest vis s-a mutat la New York, unde a studiat jurnalismul și a absolvit Universitatea Columbia în 1923 cu o diplomă de licență în literatură.

Carieră

Borland a început să scrie ca jurnalist pentru publicații precum The Denver Post și Flagler News. În timp ce frecventa Universitatea Columbia, a scris pentru Brooklyn Times, United Press și King Features Service. După absolvire, Borland a lucrat pentru mai multe publicații din Statele Unite, stabilindu-se în cele din urmă în Philadelphia. Aici a lucrat pentru Curtis Newspapers, Philadelphia Morning Sun și Philadelphia Morning Ledger din 1926 până în 1937.

În 1937, Borland a început să scrie pentru The New York Times, mai întâi pentru The New York Times Sunday Magazine (1937-1943) și apoi, din 1942, ca editorialist pentru The New York Sunday Times, funcție pe care a ocupat-o până la moartea sa în 1978.

Harold Borland a scris, de asemenea, nuvele, poezie, romane (inclusiv westernuri sub pseudonimul Ward West), romane biografice, non-ficțiune, articole pentru o varietate de reviste și o piesă de teatru.

Borland a adus contribuții importante în lumea literară, fiind apreciat, în special, pentru abilitatea sa de a crea imagini vii ale unor zone geografice specifice.

One thought on “„Nicio iarnă nu durează o veșnicie; nicio primăvară nu își va neglija rândul.” Harold Borland

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *