tree Walt Whitman

„Păstrează-ți fața mereu spre soare – așa, umbrele vor cădea în spatele tău.” – Walt Whitman

Walt Whitman (n. 31 mai 1819, West Hills, Suffolk, New York – d. 26 martie 1892, Camden, SUA) a fost un poet, eseist, jurnalist și umanist american.

Considerat „cel mai mare poet american” de către mulți pe când trecuseră doar patru ani de la moartea sa, Whitman este văzut ca primul poet urban.

El a fost unul dintre reprezentanții tranziției de la transcendentalism la realism, opera sa arătându-se influențată de ambele curente. Opera sa a fost tradusă în mai mult de douăzeci și cinci de limbi străine. Walt Whitman este unul din cei mai influenți și controversați poeți din canonul american.

Scrierile sale au fost caracterizate drept un „rude shock” („șoc puternic”) și drept „the most audacious and debatable contribution yet made to American literature” (cea mai îndrăzneață și discutabilă contribuție adusă până acum literaturii americane).

CITATUL ZILEI: „Păstrează-ți fața mereu spre soare – așa, umbrele vor cădea în spatele tău.” – Walt Whitman

Gânduri pozitive, citate, aforisme, maxime și cugetări de autori celebri, pentru cei care luptă să le fie bine, care vor să facă bine și care vor să iasă din tipare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *