Concert Karpov not Kasparov

Cine-concert Karpov not Kasparov la Bastionul Țesătorilor

Sâmbătă, 4 iulie 2020, orele 20:00, Centrul Cultural „Reduta” vă invită la o proiecție de film inedită, un cine-concert realizat de Karpov not Kasparov la Bastionul Țesătorilor, pentru una dintre cele mai vechi producții cinematografice românești – „Lache în Harem”.


Într-un cadru familiar – alb / negru – Karpov not Kasparov vor acompania live momentele filmului mut „Lache în Harem” (1927, regia Marcel Blossoms), cu un concert original, compus chiar de ei.
Evenimentul este o ocazie rară de a savura combinaţia de comedie românească interbelică şi sound electro-oriental.


Cine-concert Karpov not Kasparov / „Lache în Harem” (1927)
Sâmbătă 4 iulie 2020, orele 20:00
Bastionul Țesătorilor
Bilet: 30 lei (on-line https://bit.ly/2XUc6QD)


„Lache în Harem” (1927)


Filmul este regizat de către Marcel Blossoms și are ca interpreți pe Vasile D. Ionescu și Elena Penescu Liciu, prim-balerină la Opera din Cluj, alături de trupa de balet a Teatrului Cărăbuș.

Sinopsis: Șomerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce privește un grup de fete care se scaldă. Visează că ajunge în haremul unui pașă și plănuiește să evadeze împreună cu frumoasa Lily adusă acolo de niște traficanți de carne vie.
Filmările s-au efectuat în București pe malul Lacului Floreasca, în septembrie 1927, iar în film sunt intercalate elemente de publicitate comercială.


Karpov not Kasparov


Karpov not Kasparov sunt un duo de muzică electronică / synth pop / new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Unul dintre cele mai bune produse de export din România, Karpov not Kasparov sunt cunoscuți pentru concertele lor live din întreaga Europă (au cântat în 39 din cele 44 de state europene), dar și pentru seria lor de cine-concerte avangardiste.

Sunetul lor amintește de disco-ul anilor ’80, fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influente jazz sau folclorice. Albumul lor din 2016 a fost declarat „cel mai bun al anului” de revista Scena9.ro și „probabil cel mai bun album de gen al ultimilor …30 de ani în Romania” de blogul muzical Muzici&Faze.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *