inchirieri auto

Ce modificari are serviciul de inchirieri auto in ultimul timp?

Piata de rent a car nu a avut foarte multe modificari de-a lungul timpului. Chiar si in prezent, ea este exact asa cum o cunoastem cu totii. Numai ca, apar treptat noi servicii care modifica si revolutioneaza sistemul de inchirieri auto. Schimbarile respective fac ca domeniul de rent sa evolueze si sa imbunateasca atat mediul inconjurator, cat si serviciul in sine. Veti vedea in randurile urmatoare ca aceste servicii care apar acum pe piata nu se aseamana cu sfera clasica de rent a car. Din pacate sau din fericire, acestea sunt initiate pe baza modulului obisnuit de inchirieri auto.

Serviciul de rent a car este destul de simplu de folosit. Masina se inchiriaza de la flota de rent a car, unde initial se semneaza contractul de inchirieri auto de ambele parti. Mai departe se ridica masina de catre client. La sfarsitul inchirierii, autovehiculul este predat inapoi in parcul auto catre compania de rent a car. Daca masina este predata in aceleasi conditii ca atunci cand a fost preluata de catre client se va debloca garantia auto. Totul este destul de simplu si familiar.

De cativa ani, acest model pe care l-ati vazut mai devreme s-a schimbat sau a avut treptat cateva adaugari. In randurile urmatoare, veti vedea ce fel de modificari are serviciul de inchirieri auto.

Cum se modifica piata de rent a car?

Este foarte adevarat ca atunci cand nu exista inovatie, va exista stagnare. De asemeni, mai este o zicala inteleapta: In business nu exista niciodata stagnare, exista doar crestere si descrestere. Deci, pentru a creste va trebui ca sa inovezi. De asemeni, modulul tau inovativ va trebui sa ajute clientul, nu sa-l incurce.

Unul dintre elementele inovative de inchirieri auto a fost in urma cu 6 ani si se baza pe eliminarea garantiei auto.

Serviciul de inchirieri auto fara garantie

Nu toata lumea isi permite sa i se blocheze acel depozit auto. In general, garantia auto din serviciul de rent a car este destul de costisitoare. Chiar si pentru cea mai ieftina masina de inchiriat, garantia auto va fi de cel putin 400 de euro.

Cum functioneaza sistemul de rent a car fara garantie?

Sunt doua module prin care poate fi inchiriat autovehiculul. Prima din ele, este cea in care garantia auto este eliminata in totalitate. In locul ei, va intra conceptul de asigurare zilnica totala. Rca-ul zilnic va fi platit pe ziua de inchiriere si ii va scadea valoarea, daca va creste numarul de zile inchiriate. A doua dintre acestea, injumatateste atat garantia auto, cat si asigurarea zilnica totala. Aici, apare asigurarea zilnica partiala. Aceasta este jumatate din Rca-ul total, enuntat de noi anterior.

Vom trece mai departe la a va prezenta serviciul de inchirieri pe termen scurt.

Sistemul de rent a car pe termen scurt

Serviciul de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni pe termen scurt functioneaza printr-un sistem de simplu. Autovehiculele sunt inchiriate pe baza unei aplicatii. Tarifele pentru acest modul de inchiriere se realizeaza pe minut sau pe kilometru.

Cum functioneaza serviciul de inchirieri auto pe termen scurt?

Autovehiculul se ridica din punctul indicat pe aplicatie, iar plata se realizeaza la sfarsitul calatoriei. Poti conduce masina in orice zona dorita, atata timp cat se lasa parcata in aria indicata de softul respectiv. Trebuie inteles acest sistem de inchiriere. Autovehiculele sunt puse la indemana tuturor. De aceea, persoanele care inchiriaza prin acest modul vor trebui sa fie cat mai atente cu masinile respective. Ele vor fi inchiriate de mai multe persoane in aceeasi zi. Astfel, va trebui ca fiecare client sa lase masina curata si in locurile destinate parcarii.

Este total nou acest serviciu. Pe viitor este posibil sa evolueze din ce in ce mai mult. Credem noi ca in urmatorii 5 ani, va acapara 30% din serviciul de car sharing.

Urmatorul modul prezentat de noi este este inchirierea unei masini de catre o persoana fizica.

O persoana fizica isi poate inchiria propria masina

Acest sistem este destul de nou in domeniul de inchirieri masini. Prin inchirierea propriei masini, o persoana poate sa obtina un venit suplimentar. Aceasta sursa de venit este pasiva si este nevoie de un efort bine directionat, pentru acest serviciu.

Cum functioneaza modulul de inchirieri pentru persoane fizice?

Sa zicem ca sunteti persoana fizica si dispuneti de o masina propria. Aveti doua variante pentru a face bani cu ea. Prima dintre ele, este sistemul de car sharing. De data aceasta, venitul este obtinut lucrand pentru banii respectivi. In acest serviciu, va trebui sa munciti 8 ore pe zi pentru a castiga banii respectivi. Si de asemeni, a doua modalitate este cea prin care o persoana fizica isi poate inchiria propriul autovehicul.

Despre al doi-lea tip de serviciu vom discuta in randurile urmatoare. Masina se pune pe platforma de rent a car, iar comenzile se transmit mai departe catre cei care doresc sa isi inchirieze masinile proprii.

Cine face acest tip de serviciu?

Din cate stim, pe piata de inchirieri masini din Bucuresti si Otopeni, exista doar o companie care practica acest tip de serviciu. In intreaga lume, mai exista o singura platforma de inchirieri auto pentru persoane fizice. Aceasta este in Statele Unite si a inceput cu doi ani in urma ( fata de softul din Romania, care a inceput in 2018 ).

Cel din orasele Bucuresti si Otopeni se numeste Rent-4U System si incepe treptat sa ocupe din ce in ce mai mult teren. Ceea ce face aceasta platforma este sa transforme din masina dumneavoastra personala, un nou model de business. Acest modul va fi un sistem pasiv, pentru a obtine aceasta sursa de venit.

Piata de rent a car se orienteaza catre masini electrice

In cazul in care acum aflati: Domeniul de inchirieri auto se orienteaza din ce in ce mai mult catre masini electrice. Mai exact, intreaga planeta se concentreaza catre o poluare mai redusa. Cu toate acestea, trecerea catre acest gen de autovehicule se va realiza treptat.

Masinile electrice inca nu pot face fata serviciului de inchirieri auto

Exista totusi o problema cu partea de rent a car electric. Deocamdata, nu exista autovehicule electrice, care sa vina cu o autonomie de peste 700 de kilometri. Singura masina care se apropie de acest numar este ultimul model de la Tesla. Aceasta are o autonomie de 500 de kilometri.

In prezent, au inceput sa apara firme de inchirieri auto, care sunt specializate pentru acest tip de masini. Pe langa ele, firmele mari de rent a car au introdus ( incepand din anul 2018 ) autovehicule electrice.

Este nevoie ca industria auto sa evolueze mai mult in aceasta directie. Site-urile de analiza de business sunt de parere ca pana la sfarsitul anului 2029, 60% din masinile aflate spre inchiriere vor fi electrice.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, ce modificari au fost aduse pe piata de rent a car in ultima perioada. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Citește și: Șoferii pot descarca acum gratuit aplicația CARFIX care digitalizează 100% constatarea daunelor auto și realizarea inspecțiilor de risc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *