balon gastric

Care este costul unui balon gastric: merită investiția pentru pierderea în greutate?

Baloanele gastrice devin o soluție din ce în ce mai populară de slăbit – în special în rândul persoanelor care se luptă să piardă din greutate doar prin dietă alimentară și exerciții fizice.

Cu toate acestea, unul dintre cei mai importanți factori care pot descuraja unii oameni să ia în considerare procedura aceasta este costul. Introducerea unui balon gastric poate fi o intervenție costisitoare – este important să înțelegeți costurile asociate cu procedura aceasta, înainte de a lua o decizie.

Costul intervenției cu balon gastric poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv locația clinicii, rețeaua din care face parte, experiența chirurgului și tipul de balon gastric utilizat. În medie, costul unui balon gastric în țara noastră, acum la inceput de 2023, este de aproximativ 16500 lei. Acest cost include de obicei consultația, introducerea și scoaterea balonului (atunci unde acest lucru nu se face direct, prin dizolvare naturala – vezi balonul gastric Allurion) și chiar și sprijin nutrițional.

Deși costul procedurii cu balon gastric poate părea ridicat în contextul salariului mediu din România, este important să se ia în considerare beneficiile potențiale pe termen lung ale procedurii. Pentru mulți oameni, operația cu balon gastric este o experiență care schimbă viața, care poate duce la o pierdere semnificativă în greutate și la îmbunătățirea sănătății generale. Prin reducerea cantității de alimente care poate fi consumată în timpul unei mese, balonul gastric poate ajuta pacientul să se simtă sătul mai devreme, să mănânce mai puțin și, în cele din urmă, să piardă în greutate.

Dincolo de beneficiile fizice, procedura cu balonul gastric poate avea și un impact pozitiv asupra sănătății mintale și a calității vieții. Pierderea în greutate poate îmbunătăți încrederea în sine și poate reduce riscul afecțiunilor de sănătate legate de greutate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială și apneea în somn.

Când luați în considerare costul procedurilor cu balon gastric, este esențial să îl comparați cu costul altor soluții de slăbire. De exemplu, chirurgia bariatrică, care implică modificarea stomacului și a sistemului digestiv, poate costa mai mult decât un balon gastric. În plus, costurile gestionării afecțiunilor de sănătate legate de greutate, cum ar fi medicamentele, vizitele la medic și spitalizările, se pot adăuga în timp și pot fi mai costisitoare decât un balon gastric.

Programul de slăbire cu balon gastric Allurion este o soluție perfectă și pentru pacienții cu obezitate morbidă (extremă), cu IMC=50-60, înainte de intervenția chirurgicală cu gastric sleeve sau bypass gastric, pentru o pregătire adecvată. 

Sursa foto: Allurion/ Unsplash

Este important de reținut că perioada de recuperare după plasarea unui balon gastric este de obicei mai scurtă decât cea a intervenției chirurgicale bariatrice și majoritatea pacienților își pot relua activitățile normale în câteva zile. În plus, beneficiile pierderii în greutate și îmbunătățirii sănătății generale pot depăși cu mult disconfortul și provocările pe termen scurt ale perioadei de recuperare.

Deși costul poate părea ridicat, este important să luăm în considerare beneficiile potențiale pe termen lung ale procedurii, inclusiv pierderea semnificativă în greutate și îmbunătățirea sănătății generale. În plus, când se compară costul plasării unui balonul gastric cu alte soluții de slăbire, prima poate fi o opțiune mai accesibilă. De asemenea, este important să luați în considerare costurile ce nu se contorizează în bani, cum ar fi perioada de recuperare și necesitatea unei diete stricte și a unui program de exerciții fizice. În cele din urmă, este la latitudinea fiecărei persoane să determine dacă costul plasării unui balon gastric merită investiția pentru eforturile de pierdere în greutate.

Începe să îți pui în mișcare planul de slăbire, cu balonul gastric Allurion – vezi detalii suplimentare și articole informative care te pot sprijini în acest proces!

Citește și: Impactul microfinanțării asupra antreprenoriatului și întreprinderilor mici

2 thoughts on “Care este costul unui balon gastric: merită investiția pentru pierderea în greutate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *