Henry Ford plane, wing, flight-841441

„Când totul pare să meargă împotriva ta, amintește-ți că avionul decolează împotriva vântului, nu cu el.” – Henry Ford

Henry Ford (n. 30 iulie 1863 – d. 7 aprilie 1947) a fost fondator al industriei americane de automobile, a întemeiat Ford Motor Company, autor al unui nou mod de organizare a producției industriale, cunoscut sub denumirea de fordism.

Henry Ford s-a nǎscut pe 30 iulie 1863, la o fermă din Greenfield Township, Michigan. În 1879, Ford a plecat de acasă pentru a lucra ca ucenic mașinist în orașul Detroit, în primul rând la James F. flori & Bros, iar mai târziu cu Dry Dock Co din Detroit În 1882, s-a întors la Dearborn sǎ lucreze la ferma familiei , unde a devenit adept la operării motorului cu aburi portabil din Westinghouse. Mai târziu, a fost angajat de compania Westinghouse pentru a deservi motoarele cu aburi. În această perioadă, Ford a studiat la Goldsmith, Bryant & Stratton , colegiul de afaceri din Detroit.

Inventatorul Quadriciclului

În timpul său liber, Ford a lucrat la construirea unui motor pe benzină aprins de energie electrică. La 4 iunie 1896, Henry Ford, la vârsta de 32 de ani, a finalizat cu succes primul său transport fără cai, pe care l-a numit Quadriciclul.

După Quadriciclul inventat, Henry a început să lucreze pentru a face cât mai multe automobile de calitate și pentru a le scoate la vânzare. De două ori, Ford a atras investitorii pentru a stabili o companie pentru automobilele producătorului, dar ambele companii, Detroit Automobile Company și Henry Ford Corporation s-au destrămat după numai un an de existență.

Până la Henry Ford toţi producătorii nu visau decât o singură clientelă: burghezia, oameni bogaţi, care-şi puteau permite achiziționarea și întrebuințarea noului simbol al bobăției – automobilul.

Modelul T va deschide o nouă eră în industria automobilului

Henry Ford avea o altă optică în această problemă. În jurul anului 1900 al a anunțat consiliul de administrație al noii sale societăți: „Eu vreau să construiesc un automobil pentru toată lumea , pentru oamenii de rând”. De la început s-a lovit de opoziția vie a acționarilor firmei și nu numai a lor. Nimeni nu își închipuia atunci că 50 de ani mai târziu, unul din doi cetățeni americani va fi posesorul unui automobil. Pentru a se debarasa de toate aceste piedici, Ford a renunțat la toți asociații săi. Și, în 1908, el va scoate din uzinele sale – un modest hangar din Detroit – primul fenomen din industria automobilului un „model T”, mașina care „face orice și trece pe oriunde”, pentru prețul modest în acele vremuri de 850 de dolari. În 8 ani de producție acest preț va scădea la numai 360 de dolari pe bucată. Și, când, în fine, acest model a fost scos din fabricație, în 1927, Ford se putea mândri cu un record impresionant: 15.007.033 exemplare vândute!

Perfecționări epocale în industria automobilului

Pentru a urgenta livrările, Ford a adus o serie de perfecționări epocale în industria automobilului: el a inventat linia de montaj și a întrevăzut primul avantajele standardizării. Acest om „care gândește cu mâinile” a calculat totul, a codificat fiecare reper, a pus bazele sistemului de producție și gestiune în serie. Printre cele mai celebre repici ale sale se numără și: „Un lucrător nu trebuie niciodată să facă mai mult de un pas dacă poate să-i evite pe ceilalți” sau „Eliminând doi pași inutili, la fiecare din cei 12.000 de lucrători din uzinele noastre, vom economisi 80 km de deplasări inutile și, în același timp, un consum prețios de energie.”

Deși modelul T l-au făcut pe Henry Ford bogat și faimos, el a continuat să susțină accesul la mașini pentru mase. În 1914, Ford a instituit o creștere de salariu pe zi de 5 $ pentru lucrătorii săi, care a fost aproape dublu față de muncitorii din alte fabrici auto. Ford credea că, prin ridicarea plății muncitorilor, muncitorii ar fi mai fericiți (și mai rapizi și mai eficienți) la locul de muncă, soțiile lor ar putea sta acasă să aibă grijă de familie, iar muncitorii au mai multe șanse să stea la Ford Motor Company (ceea ce duce la atragerea lucrătorilor și distrugerea competiției).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *