lege studenti admitere online

S-a publicat legea conform căreia studenții pot susține examenele și admiterile online și în perioada stării de alertă

Pentru a putea încheia semestrul al doilea al anului universitar 2019-2020, universitățile și-au putut desfășura online activitatea de predare și evaluare, în timpul stării de urgență. Acum, această prevedere se extinde și pe perioada stării de alertă, astfel că studenții pot susține online admiterile pentru viitorul an universitar și în starea de alertă, se arată într-o lege publicată joi în Monitorul Oficial.

Practic, Legea nr. 103/2020, ale cărei prevederi se aplică începând cu data de 5 iulie 2020, este actul normativ care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 58/2020, conform căreia, până la eliminarea restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus, admiterea la studiile universitare pentru anul 2020-2021 se poate desfășura și prin intermediul platformelor online.

Apoi, tot în perioada stării de alertă studenții pot susține online și alte examene precum cele de masterat, cele pentru susținerea tezelor de doctorat sau de abilitare.

„Pe durata stării de urgență, a stării de alertă și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, desfășurarea (…) examenelor de finalizare a studiilor de licență, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare pentru anul universitar 2019-2020, se poate realiza și în modul on-line”, stabilește Legea nr. 103/2020.

Aceste măsuri sunt valabile numai pentru finalizarea anului universitar 2019-2020. Cel puțin momentan, lucrurile vor reveni la normal odată cu începerea anului universitar 2020-2021.

Starea de alertă este programată să se încheie la data de 16 iulie 2020.

2 thoughts on “S-a publicat legea conform căreia studenții pot susține examenele și admiterile online și în perioada stării de alertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *