avenpremiera filmului „Imaculat”

Avanpremiera filmului „Imaculat” la Festivalul One World România

Festivalul One World România #15 vă invită la primul warm-up – avanpremiera filmului „Imaculat” ce va avea loc în 24 martie, ora 19:00, la ARCUB. „Imaculat”, debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, explorează felul în care relația dintre noi și mediul în care trăim devine o reflexie a ceea ce suntem în acel moment și cum derapajul spre relații toxice ajunge să fie un refugiu în fața deconectării de propria persoană, o încercare de regăsire în ceilalți.

Scenariul filmului „Imaculat” semnat de Monica Stan

Scenariul semnat de Monica Stan are la bază o poveste personală și urmărește povestea Dariei, o tânără de 18 ani. Când iubitul ei toxicoman intră la închisoare, Daria e internată de părinți într-o clinică de dezintoxicare. Daria se trezește închisă într-un mediu predominant masculin, ce pare a fi plin de pericole ascunse și presiuni sexuale. În mod surprinzător inocența Dariei și loialitatea față de iubitul ei încarcerat câștigă admirația celorlalți și o salvează de avansurile bărbaților care, în schimb, îi oferă protecție. Echilibrul este însă perturbat când un pacient misterios e adus pe secție și Daria află cu brutalitate că orice tratament special vine cu un preț pe măsură.

Abordând subiecte precum dinamica de grup și abuzul, filmul se concentrează pe interacțiunea dintre pacienți și jocurile de putere ce au loc în universul claustrant al clinicii de dezintoxicare.

„Imaculat” a primit în 2021 premiul „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”

„Imaculat” a primit în 2021 premiul „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, precum și premiul principal al secțiunii „Giornate degli Autori Director’s Award” în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. De asemenea, Monicăi Stan i-a fost acordat premiul special “Autrici under 40” pentru cel mai bun scenariu, o distincție oferita de „Venezia a Napoli. Il cinema esteso”. Prestigiosul „Lion of the Future” este acordat celui mai bun debut, câștigătorul fiind ales din toate secțiunile competitive ale Festivalului de Film de la Veneția. GdA Directors Award este oferit celui mai bun film din secțiunea Giornate degli Autori și a fost acordat de un juriu format din 27 de tineri cinefili, câte unul din fiecare ţară a Uniunii Europene.

Protagoniștii Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel și Cezar Grumăzescu creează cu lejeritate și naturalețe cadre autentice alături de Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuț Niculae, Florin Hrițcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă și Cristina Buburuz.

„Imaculat” este produs de Marcian Lazăr prin casa de producție Axel Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Montajul a fost realizat de Delia Oniga, iar sunetul de Filip Mureșan și Vlad Voinescu. Vioricăi Capdefier îi se datorează casting-ul, scenografia poartă semnătura Anei Gabriela Lemnaru, costumele sunt concepute de Sonia Constantinescu și Anca Miron, iar machiajul de Sandra Potamian.

Proiecția va fi completată de o discuție în prezența echipei

Proiecția va fi completată de o discuție în prezența echipei și de un scurt insert muzical, un setlist special pregătit de Cezar Grumăzescu, unul dintre actorii principali.

Biletele pentru avanpremiera filmului „Imaculat” sunt disponibile pe Eventbook în număr limitat, iar evenimentul de Facebook poate fi accesat aici.

Un al doilea eveniment de warm-up pentru ediția cu numărul 15 a festivalului One World România va fi găzduită tot de ARCUB pe 14 aprilie, iar biletele vor fi puse în vânzare în avans pe Eventbook.

Programul festivalului va fi disponibil aici.

Citește și: Andreea Marin a lansat cartea ei de suflet: Nu există nu se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *