Târgul de jucării “2nd Life”

Asociația Green Revolution organizează Târgul de jucării “2nd Life”- Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi

Asociația Green Revolution va desfașura, în data de 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a evenimentului Târgul de jucării „2nd Life”, un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

O casă din 5 deține peste 100 de jucării

Studiile făcute la nivel mondial și national confirmă faptul că investim foarte mult în jucării. Piața globală de jocuri și jucării este estimată la peste 292 miliarde de euro în 2021 cu o previzune de creștere anuală de 4,2% până în 2025*. Piața românească de jocuri și jucării este estimată la 728 milioane de euro cu o previziune de creștere anuală de 2.4% până în 2025**. O casă din 5 deține peste 100 de jucării și una din 10 deține o colecție imensă de peste 200 de jucării. În general o familie cheltuiește aproape 600 de dolari pe an pe jucării. 

Pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI,  și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de Prințesa Urbană și Psihologul Ana Pantazescu. Totodată, participanții la Târg vor avea la dispoziție produsele Decathlon din gamele Trocathlon și Resigilate, programe prin care echipamentele sportive primesc a doua șansă, vor putea să depună propriile biciclete spre vânzare și să se înscrie în tombola cu premii a Decathlon.

De asemenea, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere ]n cadrul evenimentului Târgul de jucării “2nd Life”: pictură pe ceramică, pictură cu degetele, atelier de reparat jucării, concursuri – caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc. 

Program eveniment
Interval OrarProgram
10:30-10:50Atelier de educație financiară – Școala de Bani pentru adulți și copii, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu, BCR
11:00-12:00PREMIERA piesei de teatru ”Vraja Ecranelor” cu Teatrul Sufletos – by Prințesa Urbană
12:15 -12:35Despre importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză – powered by TEDI
13:30-16.30PAUZĂ (Muzica ambientală)
17:00 – 18:00  Mimaginabil, un spectacol de muzicã şi pantomimã, cu Alexandru Pribeagu și Nidal Ştefan
18:00 – 19:00 Debate Printesa Urbana și psiholog Ana Pantazescu despre importanța donațiilor 

Pentru programul complet și actualizat> pagina de Facebook a Roabei de Cultură.
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuită.

Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona ”Pescăruș” a Parcului Herăstrău.

Citește și: În perioada 23-24 septembrie va avea loc la Brașov cel mai mare târg de locuri de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *