ANIMV - Proiectul INTELIGENT_2

ANIMV – Proiectul INTELIGENT

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), în calitate de beneficiar, a implementat, în perioada 2016 – 2023, proiectul Construirea unei infrastructuri performante de cercetare-dezvoltare-inovare în domeniul sistemelor de intelligence pentru securitate – INTELIGENT, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cod MySMIS 109212, în valoare totală de 58.482.263,27 lei, conform deciziei de finanțare. Valoarea cofinanțării UE a fost 53.820.000,17. Perioada de derulare a proiectului a fost 16 decembrie 2016 – 30 septembrie 2023.

Obiectivul general al Proiectului INTELIGENT a fost creșterea competitivității economice la nivel național prin construirea la nivelul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” a unei infrastructuri de cercetare în domeniul securității și intelligence-ului la cele mai înalte standarde de performanță.

Proiectul a contribuit la asigurarea condițiilor optime de cercetare științifică în vederea creșterii competitivității și dezvoltării cercetării științifice în domeniul securitate și reziliență a infrastructurilor și serviciilor critice din domeniul securității naționale, prin dezvoltarea și implementarea unor noi modele și procese de colectare și analiză de date specifice proceselor de intelligence.

În Complexul de Cercetare dezvoltat în cadrul proiectului, la Institutul Național de Studii de Intelligence, au fost realizate 7 laboratoare de cercetare, după cum urmează: 1) Laboratorul de Cercetare Fundamentală în Intelligence; 2) Laboratorul de Istorie a Intelligence; 3) Laboratorul de Comunicare Strategică în Situații de Criză; 4) Laboratorul de Intelligence Competitiv; 5) Laboratorul de Politici de Securitate; 6) Laboratorul de Securitate Locală, Regională și Globală; 7) Laboratorul psihologie experimentală.

Noul Complex de Cercetare este un centru de excelență în domeniul analizei riscurilor de securitate, inclusiv prin construirea unor instrumente și sisteme care să permită gestiunea eficientă a Big Data și Open Data. Unul dintre obiectivele centrului este de a extinde utilizarea platformelor de producere a intelligence către o gamă de utilizatori cât mai diversă și mai voluminoasă, o condiție necesară a unei abordări integrate a securității infrastructurilor și serviciilor. Tehnologiile dedicate colectării și analizei informațiilor din dotarea noului complex de cercetare vor permite îmbunătățirea capacității de a gestiona volumul mare de date și de a controla indicatorii de performanță, încurajând, astfel, explorarea și descoperirea analitică.

Activitățile de cercetare-dezvoltare ce se vor desfășura în Complexul de cercetare INTELIGENT vor fi asigurate de cadrele didactice și de cercetare, studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, în beneficiul mediului academic, privat și guvernamental, național și internațional și partenerilor instituționali ai ANIMV.

www.proiect-inteligent.ro

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”

Adresa: Șoseaua Odăi, nr. 20-22, sector 1, București

Fax: 0213104828

Email: ani@sri.ro

www.animv.ro

Citește și: O nouă ediție Remember No Problem la Brașov

One thought on “ANIMV – Proiectul INTELIGENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *