creșterea suprafeței împădurite din România

Alergătorii și bicicliștii pot contribui la creșterea suprafeței împădurite din România

Alergătorii și bicicliștii pot contribui la creșterea suprafeței împădurite din România dacă se înscriu în programul „Adoptă un Copac!”, în competiția „Sport pentru Păduri”

Asociația pentru Dezvoltare durabilă ViitorPlus prin programul „Adoptă un copac!”, lansează în premieră campania „Sport pentru Păduri”. Competiția se desfășoară între 5-12 iunie și a fost lansată de Ziua Mediului.

„Adoptă un copac!” este un program prin intermediul căruia asociația plantează în comunitățile cu deficit de păduri din sudul României, afectate de secetă și deșertificare, păduri și perdele forestiere adiționale.

Programul de împădurire „Adoptă un copac!” a pornit în 2008, ca inițiativă a ViitorPlus, iar rezultatele de până acum se reflectă în suprafața totală de 112 de hectare plantate în 14 comunități prin implicarea a peste 13.000 de voluntari, în mai multe județe din sudul țării, afectate grav de efectele schimbărilor climatice.

Numai în primăvara aceasta au fost plantați peste 106.000 de puieți în 6 localități din 3 județe.

Participarea în cadrul campaniei constă în alegerea modului de implicare, alergare sau ciclism, a distanței și traseului. Înscrierea se face pe platforma SmartRaces, secțiunea Sport pentru Păduri unde fiecare participant achită o donație de 100 lei. În toamna anului 2021 se vor planta 5 puieți de arbori forestieri per sportiv înscris.

Categorii de participare:
  • Competiție de alergat cu clasament pe categoriile: 3, 10, 21 km.
  • Trasee de bicicletă cu clasament pe categoriile: 10, 20, 30 km.

„Adoptă un Copac!” încurajează un stil de viață sănătos și de aceea și companiile sunt invitate să-și implice angajații în competiția individuală „Sport pentru Păduri”.

Sportivii care vor contribui la creșterea suprafeței împădurite din România sunt încurajați să posteze fotografii, trasee inedite precum și motivele care i-au determinat să facă „Sport pentru Păduri” pe pagina de facebook a evenimentului cu #sportpentrupaduri.

Citește și: Elevii Genesis College au reîmpădurit cu puiet de brad Parcul Natural Putna-Vrancea


One thought on “Alergătorii și bicicliștii pot contribui la creșterea suprafeței împădurite din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *