deseuri electrice si electronice

5 operatori regionali autorizați colectează gratuit deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori

SNC – Sistemul Național de Colectare oferă serviciile a 5 operatori regionali autorizați care colectează gratuit deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și deșeuri de baterii și acumulatori (DBA). Acesta își desfașoară activitatea în cadrul normativ stabilit prin Legea nr. 211/2011 si OUG nr. 5/2015, prin care se transpun în România prevederile Directivei nr. 19/2012 a Parlamentului Uniunii Europene.

Colectare gratuita a echipamentelor electrice si electronice, de orice fel

Potrivit legii, este interzisă eliminarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) sub formă de deșeuri municipale nesortate, precum și predarea lor către alți operatori economici decât cei autorizați pentru colectarea DEEE.

Zonele în care se colectează gratuit deșeuri prin Sistemul Național de Colectare sunt: București și județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vrancea.

În celelalte județe ale țării pot fi onorate solicitările de colectare pentru cantități de deșeuri electrice și electronice mai mari de 1 tonă.

Toate deșeurile electrice colectate gratuit sunt sortate conform cerințelor/normelor tehnologice și apoi expediate la reciclatori autorizați, răspunzători pentru procesarea și eliminarea lor nepoluantă. Totodată, cantitățile colectate, sortate și trimise la reciclare sunt raportate către autoritățile de mediu, conform cerințelor legale.

Oferta de servicii

Oferta de servicii SNC cuprinde: colectarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice, de orice tip, direct din gospodăriile particulare, de la sediile firmelor și instituțiilor, din județele deservite logistic, ca urmare a operațiunilor de casare periodică sau rezultate din activitatea curentă, de la producători și rețelele partenerilor acestora, organizații colective sau pentru partenerii care promovează reciclarea cu recompense.

Informații suplimentare pot fi obținute telefonic sau pe pagina de internet: www.e-deseu.ro

Comenzile rapide pentru colectare gratuită se pot face la telefon: 0728 222 241 sau prin formularul de comanda de pe site.

Citește și: Începe o nouă ediție a campaniei naționale de colectare a deșeurilor electrice ,,România Reciclează”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *