scapa de stres si anxietate

5 moduri simple de a scăpa de stres și anxietate

5 moduri simple de a scăpa de stres și anxietate

Stresul și anxietatea sunt experiențe comune pentru mulți oameni. De fapt, 10 de milioane de adulți din Statele Unite spun că simt zilnic stres sau anxietate. Mulți oameni se confruntă cu stresul în fiecare zi. Munca, problemele de familie, problemele de sănătate și obligațiile financiare sunt părți ale vieții de zi cu zi care contribuie în mod obișnuit la un nivel crescut de stres.

În plus, factori precum genetica, nivelul de sprijin social, stilul de adaptare și tipul de personalitate influențează vulnerabilitatea unei persoane la stres, ceea ce înseamnă că unii oameni sunt mai predispuși să devină stresați decât alții.

Minimizarea stresului cronic al vieții de zi cu zi pe cât posibil este importantă pentru sănătatea generală, studiile arătând că acest lucru poate mări cu peste 26% așteptările de viață a oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că stresul cronic dăunează sănătății și crește riscul afecțiunilor de sănătate, cum ar fi boli de inimă, tulburări de anxietate și depresie.

Cea mai bună variantă pentru a trece peste aceste probleme este distragerea de la realitate. Site-ul https://5vulkanvegas.com/ro oferă o mare varietate de jocuri ce pot ridica nivelul tău de dopamină. Dacă însă acest sfat nu te ajută, iată încă 4 metode de încredere.

Fă mai multă activitate fizică

Dacă vă simțiți stresat, vă poate ajuta să vă mișcați corpul în mod constant.

Un studiu de 6 săptămâni pe 185 de studenți a constatat că participarea la exerciții aerobice 2 zile pe săptămână a redus semnificativ stresul perceput general și stresul perceput din cauza incertitudinii. În plus, rutina de exerciții a îmbunătățit semnificativ depresia auto-raportată.

Multe alte studii au arătat că angajarea în activitate fizică ajută la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării de spirit, în timp ce comportamentul sedentar poate duce la creșterea stresului, starea de spirit proastă și tulburări de somn.

În plus, s-a dovedit că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc simptomele afecțiunilor comune de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și.

Dacă sunteți inactiv în prezent, începeți cu activități blânde, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta. Alegerea unei activități care vă place vă poate ajuta să vă creșteți șansele de a rămâne la ea pe termen lung.

Urmează o dietă sănătoasă

Dieta ta afectează fiecare aspect al sănătății tale, inclusiv sănătatea mentală. Studiile arată că persoanele care urmează o dietă bogată în alimente procesate și zahăr adăugat au mai multe șanse de a experimenta niveluri de stres percepute mai ridicate. A fi stresat cronic vă poate determina să mâncați în exces și să ajungeți la alimente foarte gustoase, care vă pot dăuna sănătății și dispoziției generale.

În plus, faptul că nu consumați suficiente alimente întregi bogate în nutrimente vă poate crește riscul de deficiență a nutrimentelor care sunt esențiali pentru reglarea stresului și a dispoziției, cum ar fi magneziul și vitaminele B.

Minimizarea consumului de alimente și băuturi puternic procesate și consumul mai multor alimente întregi, cum ar fi legume, fructe, fasole, pește, nuci și semințe vă pot ajuta să vă asigurați că organismul este hrănit corespunzător. La rândul său, acest lucru vă poate îmbunătăți rezistența la stres.

Minimizați utilizarea telefonului și timpul de utilizare

Smartphone-urile, computerele și tabletele sunt o parte inevitabilă a vieții de zi cu zi pentru mulți oameni. Deși aceste dispozitive sunt adesea necesare, folosirea lor prea des poate crește nivelul de stres. O serie de studii au legat utilizarea excesivă a smartphone-urilor și „dependența de iPhone” cu niveluri crescute de stres și tulburări de sănătate mintală.

Petrecerea prea mult timp în fața ecranelor în general este asociată cu o bunăstare psihologică mai scăzută și un nivel crescut de stres atât la adulți, cât și la copii. În plus, timpul petrecut pe ecran poate afecta negativ somnul, ceea ce poate duce și la creșterea nivelului de stres

Reduceți consumul de cofeină

Cofeina este o substanță chimică găsită în cafea, ceai, ciocolată și băuturi energizante care stimulează sistemul nervos central. Consumul prea mult se poate agrava și crește sentimentele de anxietate. În plus, consumul excesiv vă poate afecta somnul. La rândul său, acest lucru poate crește simptomele de stres și anxietate.

Oamenii au praguri diferite pentru cantitatea de cofeină pe care o pot tolera. Dacă observați că cofeina vă face nervos sau anxios, luați în considerare reducerea prin înlocuirea cafelei sau băuturilor energizante cu ceai sau apă decofeinizată din plante.

Deși multe studii arată că cafeaua este sănătoasă cu moderație, se recomandă menținerea consumului de cofeină sub 400 mg pe zi, ceea ce echivalează cu 4–5 căni (0,9–1,2 L) de cafea.

Totuși, persoanele care sunt sensibile la cofeină pot experimenta anxietate și stres crescut după ce au consumat mult mai puțină cofeină decât aceasta, așa că este important să iei în considerare toleranța ta individuală.

Citește și: Tot ce trebuie sa stii despre Volkswagen Touareg

One thought on “5 moduri simple de a scăpa de stres și anxietate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *