Centrul Didacto germana pentru copii 2

4 Abilități pe care le dobândește copilul tău la cursurile online

Centrul Didacto: 4 Abilități pe care le dobândește copilul tău la cursurile online

Dacă ne gândim la beneficiile pe care cursurile online pentru copii le oferă, probabil că pandemia nu este cel mai rău lucru care s-a putut întâmpla.

Fiecare schimbare vine, şi cu o oportunitate bună de a inova ceva ce nu se credea posibil să fie pus în practică până de curând.

Realitatea este că şcolile din România nu mai reuşesc să atragă interesul elevilor. Toată lumea vrea o schimbare şi nu numai în educaţie, ci şi în modul în care am putea trăi un prezent şi un viitor uşurat de tehnologie.

Ca părinte este normal să fii îngrijorat de faptul că acum copilul trebuie să îşi petreacă multe ore obositoare în faţa ecranului şi probabil răbdarea lui nu va mai fi aceeaşi ca atunci când profesorul îl încuraja să fie atent la ore. Oare sunt acestea motive reale de a fi îngrijorat?

Îmi amintesc de vremurile în care nu pricepeam o boabă de engleză şi mă simţeam de parcă nu voi fi niciodată la nivelul colegilor mei. Situaţia s-a schimbat însă când am început să petrec din ce în ce mai mult timp în faţa ecranului, urmărind videoclipuri ale vorbitorilor de limba engleză de pe Youtube şi având posibilitatea de a-mi face prieteni din alte părţi ale lumii. Desigur, ceea ce am învăţat la şcoală probabil că m-a ajutat pe partea corectitudinii în vorbire, însă acele reguli parcă nu reuşeau să mă atragă, nu puteam asimila acele informaţii fără a interacţiona cu cineva.

Fiecare are ritmul său şi propriile modalităţi de dezvoltare, ceea ce este încurajat de mediul online.

Ce abilităţi dezvoltă cursurile online

  1. Responsabilitate

Fiecare elev trebuie să se pregătească mai mult individual, să îşi gestioneze timpul şi chiar să devină propriul profesor câteodată. Acum profesorii trimit mai multe materiale educative, însă unii copii pot fi copleşit de abundenţa acestora.

  1. Abilităţi de scriere

Modul de testare a fiecărui elev se desfăşoară în principal prin efectuarea temelor şi a eseelor, aşa că acest lucru va conduce la îmbunătăţirea abilităţilor de scriere.

  1. Dezvoltarea abilităţilor tehnice

Elevii sunt nevoiţi să folosească programe specifice pentru realizarea temelor în intermediul online, ceea ce contribuie la creşterea cunoştinţelor digitale.

  1. Dezvoltarea abilităților lingvistice

Cunoașterea unei limbi străine nu este doar un avantaj sau beneficiu, azi este o necesitate. Astfel, unele centre de limbi străine nu au mai stat pe gânduri și și-au mutat activitatea în mediul online și lucrurile chiar se mișcă și se mișcă spre direcția bună.

Centrul Didacto este inițiativa dedicată învățării limbii germane pentru cei mici

Centrul Didacto este inițiativa dedicată învățării limbii germane pentru cei mici. Misiunea noastră este de a crește copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun, focusul în toate activitățile dezvoltate fiind dezvoltarea personală.

Activitățile online sunt destinate atât învățării limbii germane cât și a limbii franceze. Copii între 8 și 14 ani pot participa la un curs de limba germană cu profesor, unde pot învăța limba germană după cele 4 dimensiuni de învățare a limbii – vorbire, citire, scriere și înțelegere: în cadrul acestora, gradual, elevii vor ajunge să stăpânească limba germană și să o practice la cel mai ridicat nivel.

Pentru că cea mai grea parte în învățarea unei noi limbi este dezvoltarea capacității de vorbire și conversație, am dezvoltat atelierele conversaționale: ele pot fi în germană, sau în limba franceză. Acestea sunt perfecte pentru părinții care caută o metodă prin care copiii lor să poată exersa, cu ajutorul metodelor non-formale, conceptele de gramatică și vocabular învățate.

Pentru toate aceste activități oferim posibilitatea de a participa gratuit la o sesiune demonstrativă, deoarece suntem convinși că oferim experiențe educative de calitat. Aici, atât tu cât și copilul tău puteți testa modalitatea de predare, profesorul sau chiar nivelul de limbă, pentru a putea face o alegere informată.

Tabere de limba germană

Pe lângă cursuri și ateliere, vara și iarna organizăm tabere de limba germană în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, cu tematici diverse și de interes actual precum Comunicare & Media, Geografie, Actorie sau chiar și Digital & IT. În acestea, limba germană este învățată prin joacă, excursii și, mai ales, distracție.

Nu mai ezita, vizitează acum site-ul nostru, www.didacto.ro, și oferă-i copilului tău șansa unui viitor strălucit alături de Didacto. Dacă ai întrebări sau nelămuriri despre programele noastre educaționale te așteptăm cu un email pe inscrieri@didacto.ro sau la telefon la +40 752 822 373.

Te așteptăm să învățăm împreună!

Citește și: 5 motive pentru care ar trebui să înveți germana ca adult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *