magnolii inflorite

150 de magnolii vor fi plantate în Brașov – cartierul Răcădău

150 de magnolii vor fi plantate în Brașov – cartierul Răcădău

Locuitorii cartierului sunt invitați să participe la această acțiune, organizată de reprezentanții Magnolia Brașov, care își doresc să se implice activ la „înflorirea” comunității, răspândind spiritul civic, pentru un cartier mai vesel.

Inițiativa a fost primită cu mult entuziasm, numeroase persoane înscriindu-se încă din prima zi a campaniei, care a început la jumătatea lunii. Aciunea de plantare se desfășoară în 3 etape: cei interesați își rezervă magnoliile prin SMS la numărul de telefon 0743 897 168 sau mesaj pe pagina de Facebook. Locul plantării este ales de cei care se înscriu, iar magnoliile vor fi plantate până în 11 aprilie.

Plantarea și îngrijirea magnoliei

Magnolia este un arbust foarte apreciat în România, care iubește soarele și spațiul liber.

Chiar dacă este sensibilă la vântul puternic, din cauza ramurilor fragile, magnolia se îngrijeste relativ ușor și înfrumusețează orice grădină.

Arborii de magnolii a fost descoperit de botanistul francez Charles Plumier, pe insula Martinique, din Franța. Localnicii o botezaseră „talauma“. Plumier i-a schimbat denumirea în magnolie, nume derivat din cel al cunoscutului botanist francez Pierre Magnol.

Magnolia este o plantă antică și care a evoluat încă dinainte de apariția albinelor, florile fiind perfect adaptate pentru a fi polenizate de… gândaci. Asta înseamnă că sunt dure, pentru a evita deteriorarea atunci când pe ele aterizează gândaci zburători sau ajung cei târâtori.

Frunzele magnoliei sunt simple, acute, scurt-petiolate, alterne, caduce sau persistente și ovale. Florile acestui arbust sunt mari, solitare și hermafrodite. Pot să fie roz, albe, violet, albastre sau verzi-galbui.

Fructele acestui arbust au formă de con.

Odată ce arbustul a prins rădăcini în locul în care a fost plantat, magnolia are nevoie de îngrijiri minime. Una dintre regulile esențiale spune să lăsați magnolia să creasca la maximum, chiar dacă asta înseamnă că va face multă umbră în jurul ei.

2 thoughts on “150 de magnolii vor fi plantate în Brașov – cartierul Răcădău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *